ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή σχολικού αθλητισμού στα σχολεία

γιορτή-σχολικού-αθλητισμού-στα-σχολε-289517

Μηνύματα ευ αγωνίζεσθαι, ομαδικότητας, συνεργατικότητας και σεβασμού στον αντίπαλο, έστειλαν χθες χιλιάδες μαθητές της Μαγνησίας που συμμετείχαν μαζικά στις σχολικές αθλητικές δράσεις. Τα σχολικά προαύλια αλλά και χώροι άθλησης, μετατράπηκαν σε κυψέλες αθλητισμού, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Είναι μια ημέρα που δεν είναι εύκολο να οργανωθεί, παρ’ όλα αυτά δείχνει το πνεύμα ενός σχολείου, που πέρα από τη γνώση προσπαθεί να διασφαλίσει και την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την ένταξή τους σε μια άλλη λογική. Αυτό που λείπει από το σχολείο είναι το γεγονός ότι είναι προσανατολισμένο στην επίδοση στα μαθήματα κι όχι σε παράπλευρες δραστηριότητες», ανέφερε ο διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Νίκος Ιωαννίδης.

Οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε τρία σημεία: στο σχολείο δοκίμασαν πάλη, τένις και ποδόσφαιρο, στον Κωπηλατικό Όμιλο στις Αλυκές ήρθαν σε επαφή με το μάθημα της κωπηλασίας και στο αθλητικό κέντρο «Αδαμόπουλου» γνώρισαν το τζούντο, ενώ έκαναν αναρρίχηση, έπαιξαν αγώνα βόλεϊ και μπάσκετ.

«Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων υπήρξε αγαστή συνεργασία με τον γυμναστή του σχολείου, κ. Κανούρα και τον σύλλογο καθηγητών. Ο αθλητισμός βοηθά τα παιδιά να συγκροτηθούν, να έχουν την κοινωνικότητα που χρειάζεται και να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες που έχει το εκπαιδευτικό σύστημα», είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Κατερίνα Κακοδήμου, ασχολείται επτά χρόνια με το τζούντο και χθες συμμετείχε στις επιδείξεις. «Το τζούντο σου δίνει αυτοπεποίθηση. Σε μαθαίνει να πιστεύεις στον εαυτό σου, ότι αν πέσεις θα ξανασηκωθείς και σε αντίθεση με άλλες πολεμικές τέχνες δεν έχει σχέση με τη βία. Σου μαθαίνει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και να εκτονώνεις την ενέργειά σου, ιδίως τώρα που είμαστε στο λύκειο και σε μια δύσκολη ηλικία με το διάβασμα και η ενέργεια της εφηβείας πρέπει να εκτονωθεί», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στους αγώνες βόλεϊ συμμετείχε η μαθήτρια της Γ’ τάξης, Μυρσίνη Καλέλη που ασχολείται επί οκτώ χρόνια με το συγκεκριμένο άθλημα. «Μου προσφέρει εκτόνωση, και κάνει δημιουργικό τον ελεύθερο χρόνο μου, ενώ παράλληλα γυμνάζεται τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα. Το βόλεϊ σε μαθαίνει πώς να δρας μέσα στην ομάδα, σου διδάσκει ομαδικότητα και σου δίνει στόχο», επεσήμανε.

Μαθήματα τζούντο στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού

Στο 28ο Δημοτικό η Κρίστι Αναγνωστοπούλου

Στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου βρέθηκε η αθλήτρια της δισκοβολίας, γεννημένη στα Φάρσαλα αλλά μεγαλωμένη στον Βόλο, Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Η 25χρονη διεθνής δισκοβόλος, που συμμετείχε τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού βρέθηκε κοντά στα παιδιά, τους μίλησε για τον στίβο και το αγώνισμα της δισκοβολίας, δεχόμενη πλήθος ερωτήσεων από τους λιλιπούτειους μαθητές, που ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν ένα σχετικά άγνωστο, αλλά εντυπωσιακό αγώνισμα. Παράλληλα, προβλήθηκε βίντεο γνωριμίας των μαθητών με τη δισκοβολία, ενώ η Κρίστι Αναγνωστοπούλου δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα και να βγάζει φωτογραφίες με τους μαθητές.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η πολύπειρη αθλήτρια, μέλος της Εθνικής ομάδας σχολίασε: «Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση και με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δέχθηκα πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά, που έδειξαν ενδιαφέρον σε ένα ιδιαίτερο αγώνισμα, όπως η δισκοβολία. Ήθελαν να μάθουν για τον τρόπο προπόνησης και για τους αγώνες που υπάρχουν, και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι πολλοί από τους μαθητές θέλησαν να ασχοληθούν με τον στίβο, μετά και την προβολή του βίντεο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό Επαμεινώνδα Βοϊκλή, που ήταν ο πρώτος μου γυμναστής στα Φάρσαλα και με τίμησε, προσκαλώντας με να μιλήσω στο 28ο Δημοτικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου