ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές μαθαίνουν σε μαθητές να παίζουν

μαθητές-μαθαίνουν-σε-μαθητές-να-παίζο-289454

Λυκειόπαιδα θα μάθουν σήμερα σε μαθητές Δημοτικού να παίζουν μήλα, μαντιλάκι και φούρνο στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Σε ρόλο… εκπαιδευτικού μπαίνουν σήμερα 24 μαθητές της α’ και β’ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Μαθητές των μαθητών θα είναι οι λιλιπούτειοι του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, τους οποίους θα επισκεφθούν στο σχολείο τους για να τους μάθουν παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια που έπαιζαν στα σχολικά προαύλια οι παππούδες τους.

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus για «ένα πιο δημιουργικό και ελκυστικό σχολείο» και στο πλαίσιο αυτό ασχολήθηκαν με παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια αναφορές των οποίων υπάρχουν από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Τα παιχνίδια αυτά οι μαθητές θα παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία από 1 έως 7 Δεκεμβρίου.

Προηγουμένως ό,τι έμαθαν οι ίδιοι, θα μάθουν και σε μικρότερους μαθητές δείχνοντάς τους τον δρόμο πώς να παίζουν ομαδικά στα σχολικά προαύλια. Οι μαθητές ρώτησαν τους παππούδες τους, έψαξαν και έμαθαν για παιχνίδια που παίζονταν στο παρελθόν στα σχολικά προαύλια και που σήμερα έχουν ξεχαστεί.

Σύμφωνα με τον βιολόγο του σχολείου Θεολόγο Παρδαλίδη τα ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια τείνουν να εξαλειφθούν ιδίως σε ηλικίες μετά το Γυμνάσιο. «Πολλά παιδιά είναι προσηλωμένα στο κινητό και σε video games. Ηταν μία ευχάριστη αλλαγή να βλέπεις παιδιά Λυκείου να παίζουν… μήλα», ανέφερε ο κ. Παρδαλίδης.

Οι μαθητές έγιναν μία ομάδα, έμαθαν και οι ίδιοι τα παιχνίδια, τους κανόνες τους, έπαιξαν και σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 11:30 θα τα παρουσιάσουν και στους μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Θα τους μάθουν να παίζουν μήλα, μαντιλάκι και φούρνο.

Η παρουσίαση θα είναι πρόβα τζενεράλε πριν την επίσημη αντίστοιχη της εργασίας τους στη Πολωνία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν βοηθώντας και κατευθύνοντας τους μαθητές ο διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου Νικ. Ιωαννίδης, ο βιολόγος Θεολόγος Παρδαλίδης, ο μαθηματικός Γ. Στραπάτσας και ο γυμναστής Π. Κανιούρας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου