ΤΟΠΙΚΑ

Ο Κων. Μαραβέγιας ομιλητής σε διεπιστημονική ημερίδα για τη στήριξη γυναικών – θυμάτων βίας

ο-κων-μαραβέγιας-ομιλητής-σε-διεπιστη-289117

Στη διεπιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας σε γυναίκες – θύματα βίας», που διοργάνωσαν η Α.Μ.Κ.Ε. «Προμηθέας» και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας «Γαλήνη», μίλησε τη Δευτέρα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης θυμάτων βίας, όπως γιατροί, νομικοί, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και ψυχολόγοι.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε σε παραδείγματα από την προσωπική του εμπειρία ως γιατρός και ως βουλευτής, καθώς συχνά – όπως είπε – γίνεται αποδέκτης τηλεφωνημάτων από γυναίκες που ζητούν συμβουλευτική υποστήριξη για το πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που βιώνουν.

Επίσης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη συνεργασία του με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα και εξήρε γενικότερα τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση χωρίς κομματικό πρόσημο.

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ανάγκη μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης εκ μέρους της κοινωνίας για περιστατικά κακοποίησης, αλλά και αυστηροποίησης του ποινικού κώδικα για τους θύτες εκ μέρους της Πολιτείας.

«Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την ανάδειξη της επικοινωνίας ως τρόπου προσέγγισης των γυναικών και αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης» επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας, στέλνοντας για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι καμία γυναίκα που υφίσταται οποιαδήποτε μορφή βίας δεν πρέπει να νιώθει μόνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου