ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στα ψευτοδιλήμματα, ναι στον πολιτικό διάλογο

οχι-στα-ψευτοδιλήμματα-ναι-στον-πολιτ-288836

Ανακοίνωση από την αυτοδιοικητική κίνηση «Πες Ναι»

Aπό την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για το Δήμο Βόλου «ΠΕΣ ΝΑΙ» πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών οι πολίτες ερχόμαστε ξαφνικά αντιμέτωποι με κάποιο μεγάλο δίλημμα που σταματά τη σκέψη μας ως την κάλπη: «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», «ανατροπή ή ανάπτυξη», «ευρώ ή δραχμή» και… «Μπέος ή δημοκρατικό μέτωπο». Διλήμματα που δίνουν ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά στον προεκλογικό αγώνα και επιχειρούν να μετατρέψουν τον ψηφοφόρο σε οπαδό.

Η εφεύρεση και χρήση τους δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού κατευθύνουν όλες τις δημόσιες συζητήσεις εκτός ουσιαστικού περιεχομένου, καθιστώντας τον πολιτικό διάλογο με την αληθινή του έννοια σπάνιο φαινόμενο. Ετσι, ως την ημέρα των εκλογών πολλοί υποψήφιοι, παρατάξεις, κόμματα, μας έχουν προσφέρει δυνατές εμπειρίες τηλεοπτικών μαχών με αντιπάλους και αντίστοιχες επιστολές στον Τύπο, αλλά έχουν αποφύγει να τοποθετηθούν για την επόμενη μέρα των εκλογών και το σχέδιό τους για τη διοίκηση της Αρχής που διεκδικούν.

Τα μέλη της κίνησης «ΠΕΣ ΝΑΙ» βαρεθήκαμε τα ψεύτικα διλήμματα που εκβιάζουν την ψήφο μας. Λέμε ΝΑΙ στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, που δίνει την ευκαιρία, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση για να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι τις θέσεις τους και να μας πείσουν για αυτές.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να πουν ΝΑΙ στους υποψήφιους που παρουσιάζουν ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα στο Δήμο Βόλου και ΟΧΙ σε αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν με επικοινωνιακά τρυκ.

Καλούμε τους δημοσιογράφους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για πραγματικό πολιτικό διάλογο, που θα αναδείξει τα σοβαρά θέματα του δήμου και τις θέσεις των υποψηφίων για αυτά, που θα αναδείξει το στίγμα και το όραμα του κάθε συνδυασμού, που θα δώσει την ευκαιρία στον πολίτη να νιώσει ότι συμμετέχει σε μια διαδικασία που του αξίζει επειδή του απευθύνονται αξιοπρεπώς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου