ΤΟΠΙΚΑ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

απλήρωτοι-οι-εργαζόμενοι-στο-βοήθει-288395

48ωρη απεργία από σήμερα σε όλο τον κλάδο

Εχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εννέα ολόκληρους μήνες. Μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών με αβέβαιο μέλλον είναι οι 15 υπάλληλοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αλμυρού. Απεργία σήμερα και αύριο σε όλες τις δομές του «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους.

Οι 15 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας στο Δήμο Αλμυρού, βιώνουν εδώ και εννιά μήνες την πλήρη οικονομική εξαθλίωση. Ολες οι προσπάθειές τους να εισακουστούν αλλά και να γίνει κατανοητό το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έχουν πέσει στο κενό, καθώς δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.

Τουναντίον, όλοι προφασίζονται όπως τονίζουν τους αναρμόδιους, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να εργάζονται ουσιαστικά χωρίς να πληρώνονται για εννέα ολόκληρους μήνες.

Τα χρήματα που τους οφείλονται είναι ακόμη από το 2013, ενώ ήδη έχει περάσει και το πρώτο τρίμηνο του 2014, χωρίς να υπάρχει κανένα «φως στο τούνελ», όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι έχοντας φτάσει πλέον σε πλήρες αδιέξοδο.

«Ο τρόπος με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν είναι απαράδεκτος. Έχουμε κλείσει εννιά μήνες απλήρωτοι και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Καθημερινά εισπράττουμε υποσχέσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί, οι υποχρεώσεις τρέχουν και κανείς δεν νοιάζεται πως επιβιώνουμε», τονίζουν οι υπάλληλοι.

Στις διαρκείς εκκλήσεις τους να βρεθεί μία λύση η μόνιμη επωδός, όπως υποστηρίζουν εκ μέρους του Δήμου, είναι ότι επίκειται καταβολή χρημάτων, όμως αυτό δεν γίνεται ποτέ, με αποτέλεσμα οι μέρες να περνούν, οι παρατάσεις στις υποσχέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι.

Οι συγκεκριμένες όμως δομές λειτουργούν κανονικά αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παρέχουν κανονικά την υπηρεσία τους.

Συμπαράσταση από ΜΕΤΑ

Στο μεταξύ, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) στέκεται αλληλέγγυα και υποστηρίζει ενεργά τον δίκαιο αγώνα και την 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο 3 και 4 Απριλίου, των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» και των άλλων κοινωνικών προγραμμάτων και ζητά την πλήρη μετάβαση των προγραμμάτων, από τις δημοτικές επιχειρήσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και την μονιμοποίηση των εργαζομένων, που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου