ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς Black Friday η αγορά του Βόλου

σε-ρυθμούς-black-friday-η-αγορά-του-βόλου-288357

Κινητικότητα ενόψει της αυριανής μέρας, με τους καταναλωτές να προετοιμάζονται για τη μεγάλη εξόρμηση

Κινητικότητα και αδημονία επικρατούν στην τοπική αγορά ενόψει Black Friday, με την επισκεψιμότητα των εμπορικών επιχειρήσεων να σημειώνει αυξητική τάση και την καταναλωτική φρενίτιδα, αντίστοιχα, να χτυπά «κόκκινο». Η αυξημένη κίνηση είναι ευδιάκριτη ήδη από σήμερα στην τοπική αγορά, με τους εμπόρους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τόνωση του τζίρου στη συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια, που αποκτά πλέον διεθνείς διαστάσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ξενόφερτη Black Friday εξελίσσεται στην απόλυτη σταρ του Νοεμβρίου, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολο Οντόπουλο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η υποτονική κίνηση αποδίδεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι οι καταναλωτές περιόρισαν τις αγορές τους ενόψει της 29ης Νοεμβρίου.

«Η μειωμένη ρευστότητα, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και η αναδουλειά, που επικρατεί στην αγορά, έχουν ενταθεί πιο πολύ λόγω της αναμονής από την πλευρά των καταναλωτών» υπογράμμισε ο κ. Οντόπουλος, ενώ προσέθεσε ότι «πολλοί ανέβαλαν τις αγορές που επρόκειτο να κάνουν, περιμένοντας τις προσφορές της συγκεκριμένης μέρας».

Σε ορισμένες επιχειρήσεις η Black Friday διαρκεί για διάστημα μιας εβδομάδας ή και δέκα ημερών ακόμη, με τη συντριπτική πλειονότητα των εμπόρων να προσανατολίζεται, ωστόσο, στο τριήμερο προσφορών, αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη έως και μεθαύριο Σάββατο.

Το επίκεντρο των προσφορών είναι παραδοσιακά η αυριανή μέρα, με τον πρόεδρο των εμπόρων να υπογραμμίζει ότι «η αυριανή θα είναι πολύ καλή μέρα για την αγορά, γνωρίζουμε εξαρχής ότι θα υπάρχουν αυξημένοι τζίροι και κατανάλωση, αλλά η ζημιά που έχουμε υποστεί το προηγούμενο διάστημα δεν αναπληρώνεται».

Κορυφαία στη λίστα του καταναλωτικού ενδιαφέροντος τα προϊόντα της νέας τεχνολογίας και οι ηλεκτρικές συσκευές, με τα είδη ένδυσης και υπόδησης να ακολουθούν.

Οι προσδοκίες των εμπόρων είναι υψηλές, μετά το υποτονικό διάστημα που προηγήθηκε, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «οι καταναλωτές περιμένουν τη συγκεκριμένη μέρα για να ψωνίσουν και το διαπιστώνουμε από τη συνολική εικόνα του Νοεμβρίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου