ΤΟΠΙΚΑ

47 εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

47-εκπαιδευτικοί-εκπαιδεύονται-για-τα-σ-288219

Σήμερα, Πέμπτη, από τις 2:30 το μεσημέρι, το Τμήμα Ποιότητας Ζωής Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, υλοποιεί τη 2η φάση Εκπαίδευσης με θέμα τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

Στη 2η φάση της Εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν 47 εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν επιμορφωθεί κατά το προηγούμενο σχολικό έτος από εξειδικευμένο προσωπικό του Γραφείου Αγωγής Υγείας και Ενημέρωσης Κοινού του ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί παρουσία μεταξύ άλλων της εκπαιδευτικού και προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ. Αναστασία Μορφογιάννη, στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου Νεάπολης (Διεύθυνση Φιλικής Εταιρείας με Σκουφά, στη Νεάπολη τηλέφωνο 24210 91761) και θα περιλαμβάνει βιωματικό εργαστήρι, καταγραφή – απολογισμό και προγραμματισμό δράσεων για το σχολικό έτος 2015-16.

Οπως τονίζει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ. Μορφογιάννη, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου, μέσα από δράσεις αγωγής και προαγωγής υγείας, προσπαθεί συστηματικά και με γνώμονα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και υγείας, να ενημερώσει και να προβάλλει την ανάγκη για μια θετική στάση ζωής απαλλαγμένη από συνήθειες και πρακτικές που επιβαρύνουν την υγεία και οδηγούν στην ασθένεια.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τα κοινωνικά κέντρα του δήμου Βόλου αλλά και με αφορμή παγκόσμιες ημέρες ώστε το μήνυμα για υγιεινή ζωή να περάσει σ’ όλες τις πληθυσμιακές και ηλικιακές ομάδες της πόλης μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου