ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών ζητούν οι επιχειρήσεις

παράταση-στην-εξωδικαστική-ρύθμιση-ο-288141

Υπόμνημα από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στο υπουργείο Οικονομικών

Tη χορήγηση παράτασης μέχρι 31.12.2023, προκειμένου οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών και μετά τις 31.12.2019, ζητεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο της διαβούλευσης κατέθεσε μέσω υπομνήματος συγκεκριμένες προτάσεις που ζητεί να συμπεριληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, εκτιμώντας πως θα είναι προς όφελος των επιχειρήσεων.

Επίσης προτείνει ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού των φορολογικών ζημιών των επιχειρήσεων να ισχύσει από τη χρήση 2009 που ξεκίνησε η κρίση, ενώ παράλληλα ζητά να δοθεί παράταση μέχρι την 31.12.2023,για την φορολογική απαλλαγή της ωφέλειας που προκύπτει από διαγραφή χρέους.

Οι επιχειρήσεις εκφράζουν την εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων» και στην επιδιωκόμενη αναγκαία αναδιάρθρωση των τραπεζικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Τέλος, προτείνεται να συμπεριληφθεί στις διατάξεις του σχεδίου νόμου η κατάργηση της διάταξης του άρθρου 84 παρ. 6 του Ν. 2238/1994, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αυτό θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση του απαραίτητου κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και επιχειρηματικού κόσμου, το οποίο έχει αναγνωριστεί ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ενεργοποίηση νέων και δυναμικών επενδύσεων για την επαναφορά της Οικονομίας της χώρας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου