ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζει την κινητοποίηση για το ασφαλιστικό η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

στηρίζει-την-κινητοποίηση-για-το-ασφα-287914

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μαγνησίας στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων και συνταξιούχων για τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης που θα πραγματοποιηθεί από συνταξιοδοτικούς φορείς το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στον Βόλο, με αιτήματα: Ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα, Δημόσιο, Αναδιανεμητικό και Αλληλέγγυο.

Αναλυτικά τα αιτήματα όπως αναφέρονται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ είναι τα εξής:

– Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στα εννιά μνημονιακά χρόνια, έχουν περικοπές στις συντάξεις έως και 40%. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Να διορθωθούν οι αδικίες στο συνταξιοδοτικό και να θωρακιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος ενάντια σε οποιαδήποτε σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

Να μην αξιοποιήσει η κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για νέο νόμο – λαιμητόμο, με το πρόσχημα ενός δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ομισθό και συντάξεις.

– Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας.

– Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ .

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου