ΤΟΠΙΚΑ

358 μαθητές στον Δήμο Βόλου δεν έχουν κολατσιό

358-μαθητές-στον-δήμο-βόλου-δεν-έχουν-κολ-286868

Εκρηκτικές διαστάσεις δείχνει να λαμβάνει το πρόβλημα των άπορων μαθητών στα σχολεία του Δήμου Βόλου, που δεν έχουν ούτε το απαραίτητο κολατσιό. Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους: από τους 48 μαθητές το 2015, ο αριθμός τους αυξήθηκε στους 85 το 2016 και φέτος υπερτριπλασιάστηκε. Με έγγραφό της προς τον Δήμο Βόλου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζητά να φροντίσει για την παροχή δωρεάν δεκατιανού σε 358 μαθητές γυμνασίων, γενικών και επαγγελματικών λυκείων που έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Δήμος Βόλου, φροντίζει για το δωρεάν δεκατιανό των μαθητών μέσω των σχολικών κυλικείων. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, έστειλε έγγραφο στις διευθύνσεις όλων των σχολείων προκειμένου να εντοπίσουν με διακριτικότητα μαθητές που έχουν οικονομική ανάγκη και να τους εντάξουν στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν κολατσιού του Δήμου Βόλου.

Οι λίστες όμως που απέστειλαν τα σχολεία αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη για τα στελέχη της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας που βρίσκονται μπροστά σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα: 358 μαθητές υποσιτίζονται. Και ο αριθμός αφορά μόνο στα σχολεία της δευτεροβάθμιας στον Δήμο Βόλου.

Τις επόμενες ημέρες, αντίστοιχη καταγραφή θα γίνει και για τις σχολικές μονάδες στους υπόλοιπους δήμους της Μαγνησίας, στους οποίους επίσης θα κοινοποιηθούν αιτήματα από τη Δ.Δ.Ε. για την παροχή κολατσιού στους μαθητές που έχουν ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, υπάρχει σε κάθε σχολείο ένας εντεταλμένος ιερέας, που φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών και την παροχή πρωινού σε όσους έχουν ανάγκη.

Το πρόβλημα με άπορους μαθητές που δεν έχουν χαρτζιλίκι ούτε για να αγοράσουν ένα κουλούρι από το σχολικό κυλικείο, είχε αναδειχθεί το 2015, όταν ο πρώην διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και σημερινός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, έσπασε τα ταμπού και ζήτησε οικονομική βοήθεια για την ενίσχυση 16 μαθητών του σχολείου του που υποσιτίζονταν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου