ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία Απ. Νάνου στη Ν. Ιωνία

ομιλία-απ-νάνου-στη-ν-ιωνία-286714

«Η μόνη φιλολαϊκή πολιτική πρόταση είναι αυτή που πηγαίνει κόντρα με την Ε.Ε. και την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε

Από το γραφείο του υποψήφιου δημάρχου Βόλου Απ. Νάνου ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Σε συγκέντρωση στον Αγ. Νεκτάριο, στη Ν. Ιωνία μίλησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Βόλου, Απ. Νάνος. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, εργαζόμενοι και ιδίως άνεργοι. Ο Απ. Νάνος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ότι δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στις γειτονιές ξεκινάει από μια εργατική – λαϊκή συνοικία. Και συνέχισε: «Οι εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πολιτική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων και είναι ευκαιρία στις 18 και στις 25 Μάη να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ παντού και στις τοπικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Να στείλουν μήνυμα καταδίκης στα κόμματα και στους υποψήφιους που πίνουν νερό στην Ε.Ε. και που τάζουν ανάπτυξη και ανατροπές προσπαθώντας να υφαρπάξουν την ψήφο των λαϊκών οικογενειών, ενώ στην πραγματικότητα τους θέλουν πιο βαθιά βουτηγμένους στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Όποιος δεν σηκώνει αποφασιστικό μέτωπο στις στρατηγικές της Ε.Ε. και πολύ περισσότερο όποιος υπόσχεται λαϊκή ευημερία και καλύτερη διαχείριση μέσω των προγραμμάτων της Ε.Ε. για παράδειγμα από το Δήμο, είναι στην απέναντι όχθη από το λαό. Η μόνη φιλολαϊκή πολιτική πρόταση είναι αυτή που πηγαίνει κόντρα με την Ε.Ε. και την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων. Και σε αυτό οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ, έχουμε αποδείξει ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Δείτε για παράδειγμα το ζήτημα των ανέργων. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει αιτήματα προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανακούφιση των ανέργων και συγκεκριμένα: να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη, να έχουν δωρεάν νερό από τη ΔΕΥΑΜΒ και άλλα αιτήματα που έχουν αναδείξει τα σωματεία των εργαζομένων και οι λαϊκές επιτροπές της πόλης μας. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, όπως και να βαφτίζονται: «αντιμνημονιακοί», «απολίτικοι», «άσπροι» ή «μαύροι», αρνήθηκαν να τα στηρίξουν; Μα γιατί η στήριξή αυτών των αιτημάτων απαιτεί να έρθουν σε ρήξη με την ανταποδοτικότητα, την επιχειρηματικότητα, δηλαδή βασικές στρατηγικές της Ε.Ε. που υλοποιούνται μέσα από το Δήμο, στο όνομα των οποίων πίνουν νερό. Να γιατί, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, αυτές δεν αφορούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά το ποιος θα είναι καλύτερος διαχειριστής της πολιτικής αυτής, της πολιτικής που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου