ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη για μία θέση

μάχη-για-μία-θέση-286562

Για 80 θέσεις που ανοίγουν μέσω ΤΟΠΣΑ στο Βόλο προσήλθαν να ενημερωθούν τουλάχιστον 400 ενδιαφερόμενοι

«Μάχη» για μία θέση στα προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης από άνεργους Βολιώτες. Προχθές, έγινε το άνοιγμα του «Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ), στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Ευκαιρίες Απασχόλησης για ανέργους και νέους επιστήμονες», που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου VolosPalace.

Περισσότεροι από 400 Βολιώτες, έσπευσαν να ενημερωθούν για το επιδοτούμενο πρόγραμμα, από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν 80 πολίτες, άνεργοι, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ (με εισόδημα έως 3.000 ευρώ για το 2011) και νέοι επιστήμονες επαγγελματίες με έναρξη επιτηδεύματος.

Οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τέσσερα προγράμματα κατάρτισης 80-100 ωρών, λαμβάνοντας επιδότηση 5 ευρώ την ώρα και εξασφαλίζοντας πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από τέσσερις ενότητες: υποστήριξη επιχειρήσεων, επιμελητής προσωπικής φροντίδας, προσωπικό ασφαλείας και τεχνικός καθαρισμών.

Στόχος του έργου είναι η διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στη Μαγνησίας μέσα από ένα πλέγμα δράσεων ολοκληρωμένου χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Η Επιχειρηματικότητα στη Νέα Εποχή», συμμετέχουν ως εταίροι το Κέντρο Ερευνας Πληροφόρησης και Επιμόρφωσης Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, η GreenPrintingM. ΕΠΕ, Σπαθής Γεώργιος και ΣΙΑ ΕΕ και ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΜΚΟ.

Οι αιτήσεις των ωφελουμένων συνεχίζονται έως και τις 10/4/2014 να παραλαμβάνονται από τα γραφεία της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Η Επιχειρηματικότητα στη Νέα Εποχή», που Στεγάζεται στο ΚΕΚ ΚΕΠΕΘ στην Θρακών 28-Βασσάνη, στο Βόλο. Τηλ.: 2421030535-6. www.apasxolisimotita.gr.

Παράταση μέχρι 30 Απριλίου

Στο μεταξύ, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή ανέργων σε πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο τωνΤοπικών Σχεδίων Απασχόλησης (ΤοπΣΑ) και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βόλου με συντονιστή την ΑΝΕΒΟ Α.Ε.

Ειδικότερα, η αναπτυξιακή σύμπραξη«ΤοπΣΑ Βόλου», που υλοποιεί την Πράξη «+ΕΡΓΑΣΙΕΣ – Τοπικές Πρωτοβουλίες για νέες Ευκαιρίες Απασχόλησης στο Βόλο», στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤοπΣΑ), ανακοινώνει πως οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Απριλίου 2014. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) Ανεργοι, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρταανεργίας σε ισχύ

β) Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

γ) Ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το έργο στοχεύει στη προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης στο διευρυμένο Δήμο Βόλου με την υποστήριξη δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Πρωτογενούς Παραγωγής από 80 ωφελούμενους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων, αναλυτικές πληροφορίες και να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου (ΑΝΕΒΟ Α.Ε.), Λαχανά 5 – Λήμνου, Βόλος, τηλ. 24210 28251-2, φαξ 24210 28255 και ηλ. ταχυδρομείο [email protected]. Η υποβολή αίτησης συμμετοχής, μπορεί να γίνεται μέχρι τις 30/4/2014, ώρες: 9.00-14:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται και την ιστοσελίδα του έργου http://topsa.anevo.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου