ΤΟΠΙΚΑ

«Κούρεψε… γουλί» κομμώτρια

κούρεψε-γουλί-κομμώτρια-286334

Η επαγγελματίας πλήρωνε τη λογίστριά της για το ΦΠΑ, το ΦΜΥ και το ΙΚΑ και η δεύτερη δεν απέδιδε τα χρήματα

Θύμα απάτης από την ίδια τη λογίστριά της, φέρεται ότι έπεσε επαγγελματίας του Βόλου, η οποία βρέθηκε να χρωστάει τα «μαλλιοκέφαλά» της σε εφορία και ΙΚΑ. Μολονότι η ίδια πλήρωνε στη λογίστριά της, κάθε μήνα τα ποσά που αντιστοιχούν για την απόδοση ΦΠΑ, το Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και το ΙΚΑ για τις δύο εργαζόμενες που απασχολεί, η δεύτερη φαίνεται να μην τα απέδιδε στα δημόσια ταμεία, με αποτέλεσμα η ίδια να εμφανίζεται ως οφειλέτης του Δημοσίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί η επαγγελματίας, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 30.000 ευρώ και ετοιμάζεται να διεκδικήσει νομικά το ποσό από την πρώην λογίστριά της.

Η επαγγελματίας (διατηρεί κομμωτήριο στο Βόλο), είχε αναθέσει στη συγκεκριμένη λογίστρια τα οικονομικά της επιχείρησής της, την τελευταία πενταετία. Φαίνεται μάλιστα ότι της είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη η οποία προδόθηκε…

Πριν ένα μήνα περίπου, η επαγγελματίας έπεσε από τα σύννεφα όταν την ενόχλησαν τηλεφωνικώς από την Εφορία και την ενημέρωσαν για τις οφειλές της. Δεν μπορούσε να καταλάβει περί τίνος χρέος επρόκειτο από τη στιγμή που η ίδια απέδιδε κάθε μήνα το ΦΠΑ στη λογίστριά της.

Αρχισε να αναζητά πληροφορίες. Διαπίστωσε ότι επί ένα χρόνο, η λογίστριά της δεν είχε αποδώσει ούτε ευρώ στην Εφορία, με αποτέλεσμα η ίδια να φαίνεται ότι χρωστάει 4.000 ευρώ.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό. Βρέθηκε να… βουλιάζει στα χρέη, αφού και τα χρήματα για την απόδοση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών αλλά και για το ΙΚΑ για λογαριασμό δυο εργαζομένων της, λοξοδρόμησαν… Μάλιστα, οι δύο εργαζόμενές της δεν είχαν καν δηλωθεί και καταχωρηθεί στο βιβλίο του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να είναι στην κυριολεξία έκθετη απέναντι σε ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Οταν το παζλ της απάτης αποκαλύφθηκε, η επαγγελματίας προσέλαβε νέο λογιστή για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί. Εκτιμάται ότι περίπου 30.000 ευρώ είναι το φέσι που της άφησε η λογίστριά της, η οποία επιπλέον φέρεται να έχει εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα.

Η επαγγελματίας βρίσκεται σε δεινή θέση. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που φαίνεται να έχει χάσει. Φαίνεται ότι κινδυνεύει η βιωσιμότητα της επιχείρησής της. Ηδη έχει κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου νομικά να διεκδικήσει τα χρήματά της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου