ΤΟΠΙΚΑ

Αύριο Κυριακή η μηνιαία ομιλία της Εταιρείας Αστρονομίας Βόλου

αύριο-κυριακή-η-μηνιαία-ομιλία-της-ετα-286037

Αύριο Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., η καθιερωμένη μηνιαία ομιλία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, θα γίνει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο κτίριο «Ματσάγγου» (28ης Οκτωβρίου 78 – αίθουσα Β1 του 2ου ορόφου) και όχι στο πρώην «Γαλλικό Ινστιτούτο», όπως συνηθίζεται.

Θα μιλήσει ο κ. Ορφέας Βουτυράς, υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη σειρά των ομιλιών «Αστρονομίας για όλους», με θέμα: «Οι οφθαλμαπάτες στην Αστρονομία».

«Γιατί η Σελήνη φαίνεται μεγαλύτερη όταν την βλέπουμε στον ορίζοντα; Γιατί οι πρώτοι παρατηρητές της επιφάνειας του Άρη αρχικά συμπέραναν ότι ο κόκκινος πλανήτης κατοικείται από «πράσινα ανθρωπάκια»; Γιατί οι μαύρες κηλίδες του Ήλιου φαίνονται μαύρες; Μια σειρά από φαινόμενα και εικόνες που ξεγελούν το μάτι και το μυαλό θα απαντήσουν αυτά και άλλα ερωτήματα!».

Ο Ορφέας Βουτυράς είναι Υποψήφιος Διδάκτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), από όπου έχει λάβει και το πτυχίο του. Από τον Σεπτέμβρη του 2013 είναι μηχανικός έρευνας στο Εργαστήριο Κατανεμημένης Γνώσης και Συστημάτων του ΕΜΠ και επιστημονικός σύμβουλος στο Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου