ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού με τον κ. Ιωάννη Σμυρλή

συνάντηση-της-αντιδημάρχου-τουρισμο-285731

Στα πλαίσια της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού & Πολιτισμού 2021 στην Αθήνα, η Αντιδημάρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στo Υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Ιωάννη Σμυρλή, Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρο του Οργανισμού Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.).

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση από την Αντιδήμαρχο για την αξιοποίηση παραθαλάσσιας έκτασης 390 στρ. περίπου στη θέση ‘Λόγγος’, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Η συγκεκριμένη έκταση, που βρίσκεται πλησίον του πολιτικού αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, έχει χαρακτηριστεί περιοχή ανάπτυξης δραστηριοτήτων τουρισμού – αναψυχής. Τον δρόμο για τη διερεύνηση της αξιοποίησης της έκτασης αυτής άνοιξε η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Αγχιάλου.

Η Αντιδήμαρχος παρέδωσε ένα υπόμνημα για τις δυνατότητες αξιοποίησης της παραθαλάσσιας έκτασης με βάση τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης και με σκοπό την οργανωμένη ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουρισμού και αναψυχής ευρείας κλίμακας. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε επιπλέον στοιχεία του φακέλου της έκτασης προκειμένου να δρομολογηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης μέσω επενδύσεων.

Η Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα. Ως μέλος του μηχανισμού Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, το Δίκτυο των Διεθνών Συνεργατών του Οργανισμού Enterprise Greece αφορά σε οργανισμούς και θεσμικούς εταίρους άλλων χωρών, οργανισμούς που προβάλλουν συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές ως επενδυτικούς προορισμούς και οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών, καθώς και εταίρους που αποβλέπουν στην αμφίδρομη ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου