ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών για το δυστύχημα στις Νηές

ποινή-φυλάκισης-30-μηνών-για-το-δυστύχη-285129

Ενοχος ο πρόεδρος της επιχείρησης

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 43χρονο ημεδαπό πρόεδρο επιχείρησης για το τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2017 στις Νηές Αλμυρού.

Στις 8 Αυγούστου 2017 στις 19:30 42χρονος υπήκοος Αλβανίας βρήκε τραγικό θάνατο, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών με κλαρκ καταπλακώθηκε από το ανυψωτικό μηχάνημα έξω από την είσοδο της επιχείρησης, όπου κατασκεύαζε λιθόκτιστη πεζούλα.

Ο άτυχος άνδρας παραλήφθηκε από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ χωρίς αισθήσεις και όταν διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε χάσει τον έλεγχο του μηχανήματος σε στροφή, ενώ από τον έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας προέκυψε ότι δεν είχε άδεια χειριστή.

Χθες στο δικαστήριο εξετάστηκαν έξι μάρτυρες. Η πολιτική αγωγή ισχυρίστηκε ότι το μηχάνημα δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και επιπλέον ότι δεν λειτουργούσαν επαρκώς τα φρένα του.

Αντίθετα, η υπεράσπιση αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη. Είπε ότι ο 42χρονος δεν είχε λάβει εντολή για τις εργασίες.

Εντούτοις, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρόεδρο της επιχείρησης, ο οποίος είναι παράλληλα και τεχνικός ασφαλείας, για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως.

Αντίθετα έκρινε αθώα τη δεύτερη κατηγορούμενη, τη διευθύνουσα σύμβουλο, αφού από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε να φέρει ευθύνη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες για πρώτη φορά.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου