ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμός των ιατρείων του ΠΕΔΥ

αποκλεισμός-των-ιατρείων-του-πεδυ-284999

Αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για συνταξιούχους και εργαζόμενους ζητούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας που αύριο προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό των πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ στο Βόλο.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες στο ΕΚΒ οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων εμφανίστηκαν λάβροι κατά του νέου συστήματος που αντικατέστησε τον ΕΟΠΥΥ. Επικέντρωσαν κυρίως την κριτική τους στην έλλειψη όλων των ειδικοτήτων γιατρών και σημείωσαν ότι οι συνταξιούχοι πλέον αντιμετωπίζονται «σαν αναλώσιμα υλικά».

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, στη συνέντευξη τύπου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι συνταξιούχοι διεκδικούν σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με προσανατολισμό στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλο το λαό. Ζήτησε επίσης τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ να στελεχωθούν επαρκώς με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ και να χορηγηθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργου

Ο Θανάσης Κοντονίνας από την πλευρά του ΟΑΕΕ – ΤΑΕ ανέφερε ότι ο ασφαλισμένος δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει χρήματα για επίσκεψη στον ιδιώτη γιατρό και ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες στο ΠΕΔΥ. Δήλωσε αντίθετος με την εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου, καθώς όπως ανέφερε πρέπει να παρέχονται δωρεάν καθώς οι συνταξιούχοι κατέβαλαν κανονικά τις εισφορές στο ταμείο τους.

Εξάλλου ο γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Γιάννης Παπανδρέου, επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι για την κυβέρνηση είναι μόνο άψυχοι αριθμοί και αυτό θα πρέπει να ξεσηκώσει ασφαλισμένους και συνταξιούχους για να αγωνιστούν για ένα καλύτερο σύστημα υγείας ενώ εκ μέρους του ΝΑΤ ο γραμματέας του συλλόγου των συνταξιούχων Μιχάλης Μιχαλόπουλος παρότρυνε τους ασφαλισμένους να βγουν στο δρόμο, διότι όπως ανέφερε «υπάρχουν 28 γιατροί για τους ασφαλισμένους μας εκ των οποίων οι οκτώ είναι οδοντίατροι» που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου