ΤΟΠΙΚΑ

Αποχετευτικό δίκτυο στον οικισμό των Ρομά

αποχετευτικό-δίκτυο-στον-οικισμό-των-284948

Τις επόμενες μέρες ξεκινά πλέον η κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, έργο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας,μεσυνολική δαπάνη 249.296,56 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία υπογράφηκε την περασμένη βδομάδα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας «Χρηστ. Δ. Χρηστομάνος – Ευστάθιος Γαλανός», το έργο προβλέπεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 6 μηνών.

Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων του Αλιβερίου και την προστασία της δημόσιας υγείας. «Ως Δημοτική Αρχή επιδιώξαμε, από την πρώτη μέρα της θητείας της, να γίνει καταγραφή των προβλημάτων στις περιοχές που κατοικούνται από ΡΟΜΑ, ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και σταδιακή προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή Δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων για την συλλογή των λυμάτων από τους υπάρχοντες βόθρους, η συγκέντρωσή τους στο χώρο του Αντλιοστασίου (Α/Σ-1) και η κατάθλιψή τους προς το υφιστάμενο δίκτυο ακαθάρτων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.

Σημειώνεται ότι η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε, χωρίς ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ, για ένα περίπου χρόνο, λόγω προσφυγών στην επιτροπή του Αρθρου 152.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου