ΤΟΠΙΚΑ

Σεσημασμένοι κλέφτες στον Βόλο

σεσημασμένοι-κλέφτες-στον-βόλο-284613

ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ρήμαξαν πολλά τα σπίτια σε Βέροια, Καβάλα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και ετοιμάζονταν να χτυπήσουν και στον Βόλο, αλλά οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους τσάκωσαν εν ώρα δράσης.

Συναγερμός προχθές στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου στις 9 το βράδυ. Ένα όχημα στη Νέα Δημητριάδα που κινούνταν ύποπτα, ανήκε σε σεσημασμένους Ρομά κλέφτες.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει, ενώ στον τόπο άρχισαν να σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Φύλλο και φτερό έκαναν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο, και τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν επιμελώς κρυμμένες σε σακούλα τρεις χρυσές αλυσίδες λαιμού, βραχιόλια και σκουλαρίκια.

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου, τρεις Ρομά ηλικίας 39, 21 και 36 ετών, οι δύο από τους οποίους ήταν ανιψιός και θείος, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για καταθέσεις.

«Θα τα έκρυψαν τα παιδιά εκεί», φέρονται να δήλωσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι κλέφτες στους αστυνομικούς, την ίδια ώρα που μία οικογένεια ειδοποιούσε τηλεφωνικώς την αστυνομία για κλοπή.

Ο πατέρας της οικογένειας αναγνώρισε όλα τα κοσμήματα, ενώ και το ποσό που είχαν επάνω τους οι Ρομά, ύψους 365 ευρώ, ήταν δικό του και είχε αφαιρεθεί από το σπίτι.

Στο διάστημα από τις 8 το βράδυ έως τις 9.30 η οικογένεια έλειπε από το σπίτι και οι Ρομά βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν.

Εάν δεν τους έπιαναν οι αστυνομικοί, είναι άγνωστο πόσες μονοκατοικίες θα άνοιγαν προχθές το βράδυ. Επέλεξαν να χτυπήσουν στη Νέα Δημητριάδα επειδή είναι κοντά στον Περιφερειακό. Επέβαιναν σε αυτοκίνητο με μεγάλη ιπποδύναμη. Εθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για κλοπές, έτοιμοι να εξαφανιστούν ανά πάσα στιγμή.

Η ανάκριση συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ και, σύμφωνα με πληροφορίες, εξιχνιάστηκε και μία κλοπή που οι Ρομά είχαν διαπράξει την περασμένη Δευτέρα στον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλέφτες επέλεξαν να χτυπήσουν στον Βόλο κάνοντας μικρές εξορμήσεις κάθε φορά. Η προανάκριση για την εμπλοκή τους σε άλλες υποθέσεις, τόσο στη Μαγνησία όσο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, συνεχίζεται.

Χθες η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι Ρομά παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στην Ανακρίτρια Βόλου, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου