ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο αντίο στο καμάρι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

τελευταίο-αντίο-στο-καμάρι-του-ερασιτ-283920

Δεν είχε παρηγοριά ο θρήνος στο τελευταίο αντίο. Ο αποχαιρετισμός του 31χρονου παλικαριού, του μεγάλου αγωνιστή των γηπέδων, αλλά και της ζωής, συνοδεύτηκε από οδυρμό και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα που σκόρπισε ρίγη πόνου στους εκατοντάδες, οι οποίοι κατέκλυσαν χθες το μεσημέρι τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Αχιλλείου, όπου έγινε η κηδεία του.

Ράγισαν και οι πέτρες στο ύστατο χαίρε για τον Απόστολο Πλασταρά, με τη φανέλα νούμερο 10, την οποία το Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού ζητά να αποσυρθεί. Σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του ποδοσφαιριστή στην ομάδα και στον αθλητισμό, για να υπάρχει μόνο στις σκέψεις όλων ο αγαπημένος συμπαίκτης και συναθλητής, ο καλύτερος φίλος όλων, ο χαμογελαστός dj που ανέβαζε με το κέφι στις παρέες και άκουγε τους καημούς τους.

Ασφυκτικά πλημμύρισε χθες η εκκλησία, στην εξόδιο ακολουθία του παλικαριού. Με τις ποδοσφαιρικές τους φανέλες η ομάδα του ήταν εκεί, για να αποχαιρετίσει για τελευταία φορά τον δυναμικό της παίκτη, τον πρωταγωνιστή των γηπέδων και της παρέας.

«Η αθλητική οικογένεια του Αχιλλείου, της επαρχίας Αλμυρού και ολόκληρης της Μαγνησίας αποχαιρετά σήμερα το καμάρι της, έναν από τους στυλοβάτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού», είπε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος, εκφωνώντας τον επικήδειο, όταν κλήθηκε να αποχαιρετίσει τον άτυχο 31χρονο.

Το νήμα με τη ζωή κόπηκε ακαριαία για τον 31χρονο, προχθές το πρωί, στην άσφαλτο, στην εθνική οδό πριν τον κόμβο της Σούρπης. Οταν ο θάνατος ζήλεψε τα νιάτα του και παραμόνευε μαζί με τραγικές συμπτώσεις που μετέτρεψαν, σε λίγα δευτερόλεπτα, σε κόλαση το σημείο του δρόμου.

Ο Απόστολος επέστρεφε στο σπίτι του στο Αχίλλειο μετά από νυχτερινή εργασία ως dj σε μπαρ στον Αλμυρό. Στο 277ο χιλιόμετρο ένα τελάρο που έφυγε από προπορευόμενο, από το αυτοκίνητο του 31χρονου, φορτηγό έμφορτο με είδη μαναβικής, προκάλεσε την αρχή της τραγωδίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 31χρονος στην προσπάθειά του να αποφύγει το τελάρο, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τα επόμενα δευτερόλεπτα να σταθούν μοιραία για τη ζωή του.

Το Ι.Χ. του 31χρονου ανατράπηκε και συγκρούστηκε με το προπορευόμενο φορτηγό. Το σώμα του παλικαριού εκσφενδονίστηκε στο οδόστρωμα. Αυτοκίνητο που ακολουθούσε πέρασε πάνω και τον εγκατέλειψε.

Ο 72χρονος οδηγός του φορτηγού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αλλά ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του και συνελήφθη από την Τροχαία Αλμυρού.

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου

Στο μεταξύ, έληξε χθες το μεσημέρι το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού του δευτέρου αυτοκινήτου που εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου. Αστυνομικοί της Τροχαίας Αλμυρού, αξιοποιώντας προσεκτικά στοιχεία, οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του και προχώρησαν στη σύλληψή του. Πρόκειται για 45χρονο, από το Βελεστίνο, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε και έφυγε. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η φανέλα με το Νο 10

Συντετριμμένοι από την απώλεια του Αποστόλη, τα μέλη του Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού εξέδωσαν ψήφισμα για το θάνατο του ποδοσφαιριστή τους.

Τα μέλη του Δ.Σ. παρέστησαν σύσσωμα στην κηδεία του 31χρονου, ενώ αποφάσισαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα, για να δοθεί η απαραίτητη έγκριση από τις αθλητικές αρχές, ώστε η φανέλα με το νούμερο 10 του Αποστόλη Πλασταρά να αποσυρθεί σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του στην ομάδα μας και στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου