ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει ο έρανος αγάπης και θα διαρκέσει όλο το δωδεκαήμερο των εορτών

αρχίζει-ο-έρανος-αγάπης-και-θα-διαρκέσ-283738

Ξεκίνησε χθες, Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ο έρανος αγάπης της Μητρόπολης Δημητριάδος και θα διαρκέσει όλο το δωδεκαήμερο των εορτών.

Ομάδες εθελοντριών, από τις ενορίες, θα επισκεφθούν οικίες και τα καταστήματα, υποβάλλοντας την παράκληση της Μητρόπολης Δημητριάδος για την οικονομική στήριξη του μεγάλου κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια όλων, ο φετινός έρανος της Αγάπης θα ενισχύσει το πρόγραμμα: προσφοράς 2.000 μερίδων φαγητού σε απόρους καθημερινά, στηρίζοντας τα 25 Σπίτια Γαλήνης Χριστού. Το «Δος ημίν σήμερον» του Αγίου Νικολάου Βόλου, που προσφέρει ζεστό φαγητό 365 ημέρες το χρόνο σε όποιον το στερείται.

Ο έρανος αγάπης θα στηρίξει, παράλληλα, το πρόγραμμα φιλοξενίας 30 ηλικιωμένων στο γηροκομείο Καναλίων, τις Ενοριακές Σχολές Γονέων, τις υποτροφίες σε άπορους φοιτητές, την προσφορά καθημερινού φαγητού σε τρία ιδρύματα της πόλης, τροφίμων και οικονομικών βοηθημάτων σε απόρους από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Φιλοξενίας.

Παράλληλα θα ενισχύσει την προσπάθεια υλικής συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης για τους φυλακισμένους, διά του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», πολλαπλής στήριξης στην κοινωνικοποίηση των Ρομά του Αλιβερίου και πολλές ακόμη φιλανθρωπικές δράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου