ΤΟΠΙΚΑ

Το 3% των μαθητών δεν μπορεί να εξασφαλίσει το κολατσιό του

το-3-των-μαθητών-δεν-μπορεί-να-εξασφαλίσ-283205

Συνολικά 375 μαθητές θα σιτίζονται από Ι.Μ.Δ. και δήμους στη Δευτεροβάθμια στη Μαγνησία

Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο αυξανόμενος αριθμός μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια που μπαίνουν στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν πρωινού και δεκατιανού από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τους δήμους. Συνολικά 375 είναι οι μαθητές του νομού που χρήζουν βοήθειας για να εξασφαλίσουν το κολατσιό τους.

«Πρόκειται για το 3% του μαθητικού πληθυσμού. Το νούμερο είναι μεγάλο και ανησυχούμε για το πώς θα καλυφθεί το κόστος για τις ανάγκες των μαθητών μας τόσο από τη Μητρόπολη που παρέχει το πρωινό, όσο και από τον Δήμο Βόλου που παρέχει μέσω των σχολικών κυλικείων το δεκατιανό», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής των μαθητών που χρήζουν βοήθειας για το σύνολο των δήμων της Μαγνησίας.

Στον Δήμο Βόλου, 340 μαθητές χρειάζονται βοήθεια σύμφωνα με τη διορθωμένη λίστα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ενώ στον Δήμο Αλμυρού έχουν καταγραφεί 5 μαθητές, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου 22 μαθητές και στον Δήμο Σκοπέλου 5 μαθητές.

Ηδη τα αιτήματα έχουν κοινοποιηθεί στους δήμους, προκειμένου να βοηθήσουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους τους μαθητές παρέχοντάς τους κολατσιό. Την παροχή πρωινού έχει αναλάβει η Ι.Μ. Δημητριάδος.

Από τα σχολεία των υπολοίπων δήμων δεν υπήρξαν αιτήματα. «Πιστεύουμε ότι κι εκεί υπάρχουν μαθητές που έχουν ανάγκη, οι κοινωνίες όμως είναι πιο κλειστές. Το μέγεθος του προβλήματος στο πολεοδομικό συγκρότημα φαίνεται φέτος, οπότε και το πρόγραμμα τρέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου