ΤΟΠΙΚΑ

Δεκαπέντε προσαγωγές υπόπτων για το έγκλημα με προφανές κίνητρο τη ληστεία

δεκαπέντε-προσαγωγές-υπόπτων-για-το-έ-28318

Ερευνες προς κάθε κατεύθυνση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Σε δεκαπέντε προσαγωγές ύποπτων ατόμων για τη ληστεία που είχε σαν αποτέλεσμα το μαρτυρικό θάνατο του 91χρονου Αντώνη Ιωάννου πρώην τραπεζικού προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία συνεχίζει αδιάκοπα τις έρευνες για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας και την οδήγηση των δραστών στη Δικαιοσύνη.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί έλαβαν τις καταθέσεις και στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους τους προσαχθέντες. Σε βάρος τους δε φαίνεται να προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Οι προσαγωγές, ωστόσο, συνεχίζονται. Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου λαμβάνει καταθέσεις από μάρτυρες είτε από το συγγενικό περιβάλλον, είτε από το ευρύτερο του θύματος και εμπλουτίζει τη δικογραφία της υπόθεσης με νέα στοιχεία τα οποία είναι υπό ενδελεχή επεξεργασία μήπως και ξετυλιχτεί το κουβάρι. Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία το μόνο σίγουρο εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι από ένας, ενώ δεν φαίνεται να έδρασαν οργανωμένα, με συγκεκριμένο σχέδιο, όταν μπούκαραν στο σπίτι του άτυχου ηλικιωμένουμε προφανές κίνητρο να τον ληστέψουν.

Εξάλλου, ο 91χρονος επειδή φοβόταν καθώς του είχαν ανοίξει το σπίτι στο παρελθόν πολλές φορές προστατευόταν με κάθε τρόπο. Εκτός από τη θωράκιση του σπιτιού (τοποθέτηση κάγκελων στα παράθυρα και φράχτη στο οικόπεδο) δεν δεχόταν βοήθεια από ξένα άτομα στο σπίτι του, ενώ ούτε και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός.

Στο μεταξύ, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου αιτήθηκε τη σφράγιση του σπιτιού του ηλικιωμένου προκειμένου να διαφυλαχτούν τα κινητά αντικείμενα που υπάρχουν στη μονοκατοικία. Οπως είναι γνωστό, ο ηλικιωμένος φέρεται να έχει μεγάλη περιουσία με καταθέσεις σε Τράπεζες αλλά και ελαιοπερίβολα και πολλά ακίνητα. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός στην αποθήκη πίσω από το σπίτι του, πεσμένος στο πάτωμα, φιμωμένος και δεμένος στα χέρια. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι οι δράστες στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν του έσπασαν τα πλευρά, ενώ τον απείλησαν και με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου