ΤΟΠΙΚΑ

Το Δημόσιο δεν καταβάλλει τα έξοδα κηδείας γιατί δεν προσμετρήθηκαν τα ένσημα

το-δημόσιο-δεν-καταβάλλει-τα-έξοδα-κηδ-28309

Το κενό μεταξύ διαθεσιμότητας – απόλυσης και επαναπρόσληψης δημιούργησε το πρόβλημα

Αφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας. Είχε λίγους μήνες που είχε επιστρέψει μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, απολύσεις και διαθεσιμότητες. Και όμως έξι μήνες μετά το θάνατό του- δεν έχουν ακόμη προσμετρηθεί τα ένσημα για την περίοδο της διαθεσιμότητας και του διαστήματος που μεσολάβησε μεταξύ απόλυσης και επαναπρόσληψης με αποτέλεσμα το Δημόσιο να μην καταβάλλει τα έξοδα κηδείας.

Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε θα πρέπει να σημειωθεί ότι έδειξαν ενδιαφέρον τόσο συνάδελφοί του όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Βόλο που ψάχνοντας τα διαδικαστικά έπεσαν «πάνω» στις διατάξεις των σχετικών νόμων αλλά και στο «κενό» της ασφαλιστικής κάλυψης που υπήρξε λόγω της διαθεσιμότητας αρχικά και μετά της απόλυσης μέχρι και την επαναπρόσληψη.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ από το Βόλο σύμφωνα με πληροφορίες έσπευσαν αμέσως να κινήσουν τις διαδικασίες κινώντας «γη και ουρανό» όμως μέχρι σήμερα και παρότι έχει προηγηθεί και δικαστικός αγώνας του κλάδου στον οποίο επαγγελματικά ανήκε ο Βολιώτης εργαζόμενος, δεν έχει γίνει η αναγνώριση των ενσήμων.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη περίοδο – της διαθεσιμότητας και της απόλυσης μέχρι την επαναπρόσληψη- το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του θανόντος καθώς ακόμη δεν έχουν προσμετρηθεί τα ένσημα εκείνης της περιόδου παρότι και τα δικαστήρια όπου είχαν προσφύγει διεκδικώντας την επιστροφή τους στην εργασία τους δικαίωσαν αναγνωρίζοντας και την ασφάλιση εκείνης της περιόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου