ΤΟΠΙΚΑ

Εκβιασμούς να αποκηρύξουν το σωματείο τους

εκβιασμούς-να-αποκηρύξουν-το-σωματεί-283067

Σοβαρές καταγγελίες κατά ξενοδόχων της Μαγνησίας εκτοξεύει το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας που αφήνει αιχμές ότι πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι δέχονται εκβιασμούς να αποκηρύξουν και μάλιστα εγγράφως το δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται.

Σύμφωνα με το τοπικό σωματείο το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στην περιοχή μας αρχίζει να παίρνει διαστάσεις, αφού είναι πολλές οι καταγγελίες υπαλλήλων του κλάδου που εκβιάζονται από ξενοδόχους να δηλώσουν πως «…δεν ανήκουν σε Σωματείο»! Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνει το Σωματείο, οι εργοδότες επιχειρούν να εξουδετερώσουν και το μόνο, πλέον, θεσμικό όπλο που κρατούν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και το οποίο τους δίνει τη δύναμη να αντισταθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Το Σωματείο με ανακοίνωση που εκδόθηκε «προειδοποιεί τους συγκεκριμένους ξενοδόχους πως η απάντηση θα είναι άμεση και αμείλικτη, με την χρήση κάθε Νομικού και αγωνιστικού μέσου. Σε καμιά περίπτωση δεν θα αφεθεί να επικρατήσει στον χώρο της εργασίας ο νόμος της ζούγκλας και η εργοδοτική αγριότητα, σε κάθε της έκφανση, θα απαντηθεί σκληρά».

Καλεί επίσης τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να καταγγέλλουν αμέσως όλα τα κρούσματα, επισημαίνοντας ότι από μόνη της η εργασιακή τους ιδιότητα τούς καθιστά, αυτοδίκαια και αυτονόητα, σωματειακά μέλη και ότι κάθε εργοδοτική αντίληψη ή αξίωση περί του αντιθέτου είναι έωλη και παράνομη.

Τέλος απευθύνεται στους συγκεκριμένους ξενοδόχους τονίζοντας ότι «εξαντλούν την επιχειρηματική… φαντασία τους και την πρωτοτυπία του επενδυτικού μάρκετινγκ σε… ληστρικές μόνον δράσεις κατά των πραγματικών συντελεστών της κερδοφορίας τους, να βρουν άλλους τρόπους, πιο πειστικούς, για ν’ αναπτύξουν τον Τουρισμό!

Απαξιώνοντας τα έμψυχα «εργαλεία» τους, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πριονίζουν με τα ίδια τα χέρια τους το επιχειρηματικό μέλλον τους. Ο νόμος της αγοράς είναι παλιός και αμείλικτος και πάντοτε αποβάλλει κάθε τι το νοσηρό και παρασιτογόνο από το σώμα της…».

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες έρχονται μετά τις σωρηδόν καταγγελίες των Κλαδικών Συμβάσεων και τις αφόρητες πιέσεις, όπως καταγγέλλει το σωματείο, που ασκούν στο προσωπικό τους να δεχθεί να υπογράψει επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις με ανάλογο πετσόκομμα των αποδοχών τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου