ΤΟΠΙΚΑ

Ατοκα δάνεια, πάγωμα οφειλών, ασφαλιστικές ρυθμίσεις

ατοκα-δάνεια-πάγωμα-οφειλών-ασφαλιστ-282395

Ατοκα δάνεια για επαγγελματική αποκατάσταση των ζημιών εξοπλισμού, πάγωμα οφειλών σε Εφορία, ασφαλιστικές ρυθμίσεις, πάγωμα καταβολής ΕΝΦΙΑ 2015 και επιτάχυνση διαδικασιών για τις αποζημιώσεις ενημέρωσε ο βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής την ΟΕΒΕΜ ότι θα ληφθούν για τις πληγείσες επιχειρήσεις της Σκοπέλου.

Με το βουλευτή συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κ.κ. Πλαστάρας Τρύφωνας, Λαλίτσας Ευάγγελος και Καναβιτσά Δωροθέα, οι οποίοι μετέφεραν τις θέσεις των ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΒΕΜ για το νησί της Σκοπέλου.

Οπως ενημερώνει η ΟΕΒΕΜ, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι προτάσεις, ενώ έγινε εκτενής αναφορά και στις τραπεζικές υποχρεώσεις των πληγέντων και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να δοθεί μια παράταση ή αναστολή στην πληρωμή των υποχρεώσεων.

«Ο Βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ ότι μετά από συζητήσεις που είχε με τους συναρμόδιους Υπουργούς, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ληφθούν πρωτοβουλίες προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις:

1. Ατοκα δάνεια για επαγγελματική αποκατάσταση ζημιών εξοπλισμού.
2. Πάγωμα οφειλών σε ΕΦΟΡΙΑ, ασφαλιστικές ρυθμίσεις.
3. Πάγωμα καταβολής ΕΝΦΙΑ 2015.
4. Επιτάχυνση διαδικασιών για αποζημιώσεις που δικαιούνται να πάρουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλλή οι τέσσερις παραπάνω ενέργειες θα πραγματοποιηθούν άμεσα, ενώ υποσχέθηκε να προωθήσει τις θέσεις ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΒΕΜ προκειμένου να εμπλουτιστούν με τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα των προτάσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης από την ΟΕΒΕΜ τέθηκε το θέμα παράταση των επιταγών οι οποίες έληγαν μέχρι 31 Αυγούστου 2015 και είχαν πάρει παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου 2015. Στο θέμα αυτό ζητήθηκε να δοθεί μια πιο γενναία παράταση προκειμένου οι επαγγελματίες, βιοτέχνες – έμποροι να βοηθηθούν και να μπορέσουν να ικανοποιήσουν και τις υποχρεώσεις τους έναντι των επιταγών αλλά και πλήθος άλλων υποχρεώσεων (φορολογικών – ασφαλιστικών κ.τ.λ).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο Κίνημα Πολιτών καταναλώνουμε ότι παράγουμε που είναι μια ωφέλιμη δράση και ο κ. Μπαλλής εξέφρασε την στήριξη του στο Κίνημα, ενώ αναφορά έγινε και στο θέμα του αεροδρομίου για το οποίο και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι οι τοπικοί φορείς πρέπει να ενεργοποιηθούν και συμφωνήθηκε να καταβληθεί προσπάθεια δημιουργίας μιας μικτής ομάδας στήριξης – ανάπτυξής του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Βιοτεχνικό πάρκο όπου δόθηκαν βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες εκεί επιχειρήσεις. Η ΟΕΒΕΜ προσθέτει ακόμη ότι έγινε ενημέρωση ότι ετοιμάζεται Νόμος για τα εργοστάσια που έχουν κλείσει να έχουν τη δυνατότητα να ξανά λειτουργήσουν με το ίδιο αντικείμενο με επιδότηση.

Η ΟΕΒΕΜ πρότεινε να υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ζωντανέψουν όλα εκείνα τα ακίνητα ακόμα και με την αλλαγή χρήση τους (νομοθετική πρωτοβουλία).

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε όπως παραλάβει πλήρη φάκελο προβλημάτων του ΒΙΟΠΑ την Πέμπτη 15/10/2015 μετά την συνάντηση του Βιοτεχνικού τμήματος της Ομοσπονδίας και την πλήρη καταγραφή από το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.

Μεταξύ άλλων εκφράστηκαν οι προβληματισμοί που έχουν αναπτύξει οι ΕΒΕ αναφορικά με τις υποχρεώσεις πληρωμών έναντι του Επιμελητηρίου (συνδρομή), ΓΕΜΗ και εκτύπωση δικαιολογητικών. Τέλος εκφράστηκε η κοινή θέση για περεταίρω στενή συνεργασία της Ομοσπονδίας με Μάκη Μπαλλή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου