ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση –ευαισθητοποίηση μαθητών για την ασφαλή οδήγηση

ενημέρωση-ευαισθητοποίηση-μαθητών-281571

Δράσεις ενημέρωσης για την ασφαλή οδήγηση του δικύκλου υλοποιεί σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β), η οποία δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς γύρω από τη μοτοσυκλέτα με πολύτιμη προσφορά, τόσο στα μέλη της όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μοτοσυκλετώντας Χαίρομαι» και απευθύνονται σε μαθητές της μέσης και όχι των άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης, καθώς όπως ενημέρωσε το μέλος της ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοθέσις Κώστας Τσαντίλης στην εφηβεία γίνεται η πρώτη επαφή με το δίκυκλο.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και την περσινή εκπαιδευτική χρονιά και κατέγραψε πανελλαδικά μεγάλη επιτυχία. Στο πλαίσιό του έγινε παρέμβαση ευαισθητοποίησης σε 32 σχολεία.

Σε επίπεδο Μαγνησίας, παρουσιάσεις ασφαλής οδήγησης πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα σχολεία με τη συμμετοχή 380 μαθητών.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα συνεχιστούν και την τρέχουσα σχολική χρονιά σε συνεργασία με τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης.

Τις παρουσιάσεις πραγματοποιούν μέλη της ΜΟΤΟ. ΛΕ. Β που ανήκουν και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοθέσις.

Το εν λόγω Ινστιτούτο είναι φορέας κατάρτισης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα, τα οποία αφορούν το οδικό περιβάλλον και τη θέση του μοτοσυκλετιστή σ΄ αυτό. Αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή και των άλλων καθημερινών χρηστών του δρόμου.

Η ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β

Δημιουργήθηκε το 1984 και δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς γύρω από τη μοτοσικλέτα.

Από τα πρώτα μέλη – λέσχες της ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος) συμμετείχε και θα συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια δραστηριότητα του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού.

Εχοντας την κοινωνική διάσταση ως βασικό στοιχείο του χαρακτήρα της, συμμετέχει σε ομάδες Άμεσης Βοήθειας της Μαγνησίας, στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου Βόλου.

Εχει υλοποιήσει παρεμβατικό πρόγραμμα προς όφελος ανήλικων κρατουμένων σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων πραγματοποίησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα προχωρημένης οδήγησης, καθώς και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νεαρός Ευρωπαίος μοτοσυκλετιστής της χρονιάς».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου