ΤΟΠΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τους πωλητές στις λαϊκές

αντίστροφη-μέτρηση-για-τους-πωλητές-σ-281238

Αντίστροφη μέτρηση για τους μικροπωλητές λαϊκών αγορών στο δήμο Βόλου, που έως 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στην ανανέωση των αδειών τους, αν θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται πίσω από τους πάγκους πώλησης των προϊόντων τους.

Μέχρι στιγμής, το τοπίο στις λαϊκές αγορές του Δήμου Βόλου, δεν έχει ξεκαθαρίσει. Επί τουλάχιστον ένα χρόνο δίνονται παρατάσεις στην ανανέωση των αδειών με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να προχωρήσει στην καταγραφή του ακριβή αριθμού πωλητών, σε νέες διαγραμμίσεις και στη λήψη μέτρων για τη σωστή λειτουργία του θεσμού, προκειμένου να μην δημιουργείται όχληση στους περιοίκους.

«Αγκάθι» για τους μικροπωλητές, κυρίως του τμήματος ένδυσης και υπόδησης στις λαϊκές αγορές, αποτελεί η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας που σχεδόν οι μισοί δεν διαθέτουν εξαιτίας των οφειλών που έχουν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της αναδουλειάς στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου, Α. Σαββάκη, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους μικροπωλητές ένδυσης και υπόδησης. Από τους 150 μικροπωλητές που σήμερα είναι ενεργοί στις λαϊκές, μόλις οι 80 έχουν καταφέρει να ανανεώσουν τις άδειές τους. Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να πουλούν την πραμάτεια τους χάρη στις διαρκείς παρατάσεις που δίνονται.

Σε περίπτωση που δεν δοθεί νέα παράταση ή δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικροπωλητές, οι λαϊκές αγορές κινδυνεύουν να συρρικνωθούν και δεκάδες να χάσουν το έστω και μικρό μεροκάματό τους.

Εως τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις λαϊκές. Παράλληλα με τις νέες διαγραμμίσεις, τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής των πωλητών και είσπραξης του ημερήσιου δικαιώματος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου