ΤΟΠΙΚΑ

Στον δρόμο οι συνταξιούχοι στις 14 Δεκεμβρίου

στον-δρόμο-οι-συνταξιούχοι-στις-14-δεκεμ-280662

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε προχθές στο Εργατικό Κέντρο Βόλου η σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών οργανώσεων του Βόλου, της Λάρισας, των Φαρσάλων, της Ελασσόνας και του Τύρναβου και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε κάθε νομό συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 14 Δεκεμβρίου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ και συγκεκριμένα οι: Παναγιώτης Πάλμος, Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Ε.Τ.Μ., Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Χρυσούλα Ακζώτη, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων και Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.

Στις τοποθετήσεις τους επισήμαναν ότι πρέπει «να είμαστε έτοιμοι για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με νέες συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς σε κάθε πόλη της χώρας στις 14 του Δεκέμβρη, την ημέρα πανελλαδικής δράσης από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων ειδικά για το νόμο του Χατζηδάκη, που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο να κάνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας σκλάβους του 21του αιώνα».

Επίσης, καταγγέλθηκε ως κοροϊδία το επίδομα των 250 ευρώ που θα δοθεί εν όψει Χριστουγέννων με τους συνταξιούχους να κατηγορούν για εμπαιγμό τον Πρωθυπουργό.

Ακόμα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις ανατιμήσεις των αναγκαίων καθημερινών αγαθών, τη θέρμανση αλλά και τις φορολογήσεις των αναδρομικών με 22%, ενώ στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από τα μέλη των διοικήσεων για το διεκδικητικό πλαίσιο της νέας κινητοποίησης.

Τα αιτήματα που μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη του αγώνα και πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα για τους συνταξιούχους είναι, προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως επίσης και το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021 και τέλος τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου