ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2014»

με-επιτυχία-η-άσκηση-σεισιχθων-2014-280572

Στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί , στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου άσκηση «Αντιμετώπισης Κατάρρευσης σχολικού κτιρίου από σεισμό και εγκλωβισμός ατόμων», με την ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2014».

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και οχήματα της Π.Δ.Π.Υ. Θεσσαλίας, προσωπικό, οχήματα και εξοπλισμός της 8ης ΕΜΑΚ, προσωπικό και οχήματα της Π.Υ. Βόλου και Π.Υ. Β΄ΒΙ.ΠΕ Βόλου, προσωπικό και οχήματα των Π.Υ. Περιφερειακών ενοτήτων Λάρισας , Τρικάλων και Καρδίτσας, η Πολιτική Προστασία Δήμου Βόλου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β., η Δ.Ε.Η., ο Στρατός, η ΔΕΠΑ και Εθελοντικές ομάδες (Ερυθρός Σταυρός -Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας).

Στόχος της άσκησης ήταν η επιχειρησιακή αφύπνιση και απόκτηση εμπειρίας του πυροσβεστικού προσωπικού σε ατυχήματα, η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού, η βελτίωση του συντονισμού, της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και τέλος η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της περιοχής, σε περίπτωση σεισμικού φαινόμενου και η ενημέρωσή τους σε τρόπους αντίδρασης και προφύλαξης.

Σύμφωνα με το σενάριο εκδηλώνεται σεισμική δόνηση και ειδοποιείται το τηλεφωνικό κέντρο της Βόλου για κατάρρευση του χώρου του αμφιθεάτρου του 3ου Γυμνασίου Βόλου, καθώς και για εκτεταμένες ζημιές στο υπόλοιπο κτήριο. Ενημερώνεται σε πρώτο χρόνο μέσου του κέντρου ιεραρχικά, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και η 8η ΕΜΑΚ που εδρεύει στην πόλη της Λάρισας και άμεσα κινητοποιούνται και αναχωρούν δυνάμεις προς τον χώρο της καταστροφής, για παροχή βοηθείας

Παράλληλα το κέντρο Βόλου ειδοποιεί τις όμορες Υπηρεσίες (Κλιμάκιο Αργαλαστής- Κλιμάκιο Αλμυρού- Π.Υ. Β΄ΒΙ.ΠΕ. Βόλου) να συγκλίνουν με δυνάμεις πλησίον του Βόλου, ούτως ώστε εάν κριθεί απαραίτητο να συνδράμουν και αυτές.

Ενημερώνεται ο επικεφαλής των δυνάμεων για το σύνολο οχημάτων με τον εξοπλισμό έρευνας και διάσωσης, που έχουν στην διάθεσή τους, καθώς και ό,τι πληροφορίες έχει ήδη καταγράψει για το συμβάν.

Συγκεκριμένα, ότι έχει καταρρεύσει πλήρως το ανατολικό τμήμα που κτηρίου στο χώρο του αμφιθεάτρου, το οποίο έχει και υπόγειο χώρο, ενώ έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές τα υπόλοιπα τμήματά του. Οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι μαθητές, έχουν εξέλθει του κτηρίου εφαρμόζοντας το υφιστάμενο σχέδιο εκκένωσης και γίνεται καταμέτρηση προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου