ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Τουρκικό λαό σήμερα στο Βόλο

συλλαλητήριο-αλληλεγγύης-στον-τουρκ-279748

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τουρκικό λαό, διοργανώνουν στις 6.30 μ.μ. σήμερα στην Πλ. Αγ. Νικολάου η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ, η λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Σε ανακοίνωση συμμετοχής στο Αντιπολεμικό Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο επισημαίνεται ότι «περισσεύει το θράσος των εκπροσώπων του τούρκικου κράτους όταν τολμάνε νε προσπαθούν να στοχοποιήσουν τα ίδια τα θύματα για το έγκλημα. Περισσεύει και η υποκρισία τους καθώς και η υποκρισία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών όταν εκφράζουν την ανύπαρκτη λύπη τους για τους πάνω από εκατό νεκρούς.

Οταν είναι αυτοί που στοχοποιούν καθημερινά τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, όταν είναι αυτοί που έχουν ενεργοποιήσει ένα σχέδιο καθημερινών διώξεων και καταστολής ενάντια στο αντιφασιστικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα των λαών της Τουρκίας και ενάντια στο εθνικό δημοκρατικό κίνημα των Κούρδων.

Πραγματικοί υπεύθυνοι της επίθεσης, όπως μπορεί κάθε νοήμων άνθρωπος να καταλάβει, είναι οι μηχανισμοί του τούρκικου κράτους και παρακράτους παρέα με τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους και τους αντιδραστικούς ισλαμοφασίστες συμμάχους τους. Στόχος της επίθεσης είναι η τρομοκράτηση των λαών της Τουρκίας, η καταστολή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Κούρδων, η αποστολή μηνύματος υποταγής σε καθέναν που σηκώνει κεφάλι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου