ΤΟΠΙΚΑ

Αγονοι διαγωνισμοί έργων στη Μαγνησία

αγονοι-διαγωνισμοί-έργων-στη-μαγνησί-279709

Σημαντικές δυσκολίες στη δημοπράτηση και ολοκλήρωση έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων προκαλεί η έλλειψη ενδιαφέροντος συμμετοχής από εργοληπτικές επιχειρήσεις για τους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται. Με δεδομένο δε, πως πολλά από αυτά τα έργα χρηματοδοτούνται μέσα από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο η οποία λήγει στα τέλη του χρόνου, εγείρονται ερωτηματικά και για την μετέπειτα χρηματοδότηση τους.

Ενδεικτικά προχθές Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στα γραφεία των Π.Ε. Μαγνησίας διεξήχθη η δημοπρασία της εργολαβίας για τις συμπληρωματικές εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής φράγματος συγκέντρωσης νερού στο ρέμα Μαυρομάτι του δήμου Σούρπης, προϋπολογισμού 4.100.000€.

«Με το συγκεκριμένο έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013, προβλέπεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος στο Μαυρομάτι Σούρπης, έργου που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε νερό της περιοχής», αναφέρει ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών των ΠΕΜΣ Κων. Φλαμπούρης και προσθέτει: «Παρότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον 70 εργοληπτικές επιχειρήσεις, δεν κατέθεσε κανείς προσφορά στον διαγωνισμό και ως εκ τούτου αυτός απαιτείται να επαναληφθεί. Αυτό έχει ως συνέπεια, πέραν της καθυστέρησης στην υλοποίηση των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου του φράγματος, την αύξηση της δυσκολίας της διαχείρισης του έργου».

Αντίστοιχα φαινόμενα έχουν παρουσιαστεί και σε άλλους διαγωνισμούς της Περιφέρειας στη Μαγνησία.
Για το έργο ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Ξηριά (980.000€), ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά, καθώς καμία προσφορά δεν κατατέθηκε στις δύο προηγούμενες.

Για την εκβάθυνση του χειμάρρου Κραυσίδωνα στο ύψος της γραμμής του ΟΣΕ (415.740€), άγονη ήταν η αρχική δημοπρασία που διενεργήθηκε στις 30-6-2015. Αγονες μέχρι σήμερα είναι και οι δύο δημοπρασίες για τη συντήρηση οδικού δικτύου στη Μαγνησία (3.000.000€).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου