ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Let’s do it Greece»

lets-do-it-greece-27936

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού στη Μαγνησία

Μεθαύριο Κυριακή 17 Απριλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα θα κινούνται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» που πραγματοποιείται από τις 11 Απριλίου έως σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου. Οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Let’s do it Greece είναι μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθε λοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης. Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα». Για μεθαύριο Κυριακή 17 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες φορείς από όλη την Ελλάδα.

Για τη Μαγνησία έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

Αλμυρός

  • Καθαρισμός και εξωραϊσμός ΓΕΛ Αλμυρού, στις 10:00
  • Καθαρισμός στα προαύλια των σχολείων και των εκκλησιών, καθαρισμός σε πάρκα, καθαρισμός στο δάσος «Κουρί», καθαρισμός σε ακτές, εργασίες συντήρησης σε ξύλινες κατασκευές, φύτευση καλλωπιστικών ειδών, στις 10:00
  • Καθαρισμός παραλίας Μετόχι Νηές Σούρπης, στις 10:00

Αλόννησος

Καθαρισμός στις παραλίες, βάψιμο Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου και άλλες δράσεις.

Βόλος

  • Καθαρισμός της ακτής Αλυκών, στις 10:00
  • Καθαρισμός της κοίτης του Κραυσίδωνα, από την οδό Επτά Πλατανίων ως την οδό Γιάννη Δήμου. Σημείο συνάντησης Επτά Πλατανίων και Ζάχου, στις 10:00
  • Καθαρισμός και καλλωπισμός της αυλής του σχολείου Σέσκλου (3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας), στις 10:00

Σκιάθος

  • Καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι των Κουκουναριών, στις 10:00, της παραλίας των Κουκουναριών, της παραλίας Ασέληνου, της ακτής Μεγάλης Αμμου Σκιάθου.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, ως φορέας ή ως πολίτης, μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου