ΤΟΠΙΚΑ

Covid free οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

covid-free-οι-εκδηλώσεις-του-δήμου-βόλου-για-τα-279210

Covid free, που σημαίνει ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες με την επίδειξη των απαιτούμενων πιστοποιητικών και αστυνομικής ταυτότητας, είναι το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί για τα θεματικά πάρκα εμείς τα εφαρμόζουμε ήδη από την περασμένη Τετάρτη, οπότε και ξεκίνησε το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Τα μέτρα μας βρήκαν έτοιμους, ένα βήμα μπροστά», σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, με αφορμή τις εισηγήσεις για μέτρα που θα περιορίσουν τη διασπορά του κορονοϊού σε εκδηλώσεις όπου θα υπάρχει συγχρωτισμός ενόψει Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον κ. Βλιώρα, σε όλες τις εκδηλώσεις – παραγωγές του Δήμου που γίνονται σε κλειστό χώρο, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Ακόμη και στο θεματικό πάρκο που λειτουργεί στην πλατεία Πανεπιστημίου, «Οι περιπέτειες του Πινόκιο», παρ’ όλο που φιλοξενείται σε ανοιχτό χώρο, η είσοδος γίνεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και αστυνομικής ταυτότητας.

Μάλιστα το θεματικό πάρκο, παρά τα αυστηρά μέτρα εισόδου, παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τις τρεις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του.

Covid free θα είναι και η επόμενη μεγάλη συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Πεδίο του Αρεως για την οποία ισχύει ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να εξαντλούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Βλιώρα ακόμη και στις ανοιχτές υπαίθριες εκδηλώσεις θα ισχύουν μέτρα. «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε έναν περαστικό που θα κοντοσταθεί για πέντε λεπτά. Όμως θα έχουμε ανθρώπους να μοιράζουν προστατευτικές μάσκες και όταν παρατηρείται συνωστισμός να φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων», επισημαίνει.

Ακόμη και το γιορτινό τραπέζι αγάπης που έχει καθιερωθεί και γίνεται κάθε χρόνο στις 23 Δεκεμβρίου, μπροστά από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου, θα υπακούει στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα γεύματα θα παραδοθούν συσκευασμένα και όσοι θα περιμένουν στην ουρά θα πρέπει να το κάνουν τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκες.

Ονειρικό βίντεο για τον μαγικό Βόλο

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε και ήδη προβάλλεται μέσα από την ιστοσελίδα του τουριστικού προορισμού Volos – Pelion it’s true, ένα ονειρικό βίντεο για τον μαγικό Βόλο των Χριστουγέννων, διά χειρός Δημήτρη Μητρολιού.

Στο βίντεο διάρκειας δυόμισι λεπτών υπάρχουν σκηνές από τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την εντυπωσιακή Αργώ, με την Αννα Βίσση επίσημη προσκεκλημένη και τον ουρανό να στολίζεται από πυροτεχνήματα.

Πρόκειται για ένα βίντεο – ανοιχτό προσκλητήριο σε όλη την Ελλάδα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου