ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτάζει σήμερα ο πολιούχος του Βόλου

γιορτάζει-σήμερα-ο-πολιούχος-του-βόλο-279175

Σήμερα η λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους και την παραλία

Με τη δέουσα επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια ο Βόλος τιμά σήμερα τον προστάτη του Αγιο Νικόλαο, με την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου να πραγματοποιείται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την παραλία.

Πλήθος κόσμου, από όλη τη Μαγνησία, συρρέει ήδη από χθες στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος, με τις δωδεκαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη. Προσκυνητές κάθε ηλικίας συρρέουν κατά κύματα, περιμένοντας υπομονετικά, μέχρις ότου εισέλθουν στον ναό, κλίνοντας το γόνυ μπροστά στη στολισμένη με λουλούδια εικόνα του πολιούχου του Βόλου.

Σε ανάλογο κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, παρουσία των τοπικών αρχών, θα τελεστεί σήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντων των Μητροπολιτών Παροναξίας Καλλινίκου, Αρτης Καλλινίκου και Δημητριάδος Ιγνατίου.

Με την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας θα αρχίσει η λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου, του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, καθώς και του ιερού λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, που φιλοξενείται στον ναό για πρώτη φορά. Η πομπή θα κινηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστούν ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Επισκόπου Ολβίας Επιφανίου. Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε χθες ο πανηγυρικός εσπερινός.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου