ΤΟΠΙΚΑ

Οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

οι-φίλοι-του-νοσοκομείου-τιμούν-την-279015

«Παρά τις αντιξοότητες οι οποίες επικρατούν από την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, ο εθελοντισμός είναι παρών. Λειτουργεί με προφυλάξεις μεν, αλλά δρα με σεβασμό προς την κοινωνία πονεμένων ανθρώπων και προς τις προσταγές των επιστημόνων ειδικά στους δύσκολους αυτούς καιρούς», τονίζει σε διακήρυξή του το Σωματείο «Φίλοι του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, της 5ης Δεκεμβρίου.

Σημειώνει, επιπλέον, ότι στην 25χρονη δράση του, το συγκεκριμένο σχήμα, έχει αποδείξει τη συμμετοχή του σε κάθε κοινωνική ανάγκη, μέσα και γύρω από το νοσοκομείο.

Έτεινε και τείνει χέρι ηθικής και υλικής βοήθειας σε κάθε νοσηλευόμενο συνάνθρωπο. Βοηθάει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με την παρουσία ομάδας μελών του για συμπαράσταση-πλην αυτής της εποχής που υπακούει στις συμβουλές των γιατρών, λόγω πανδημίας. Δίνει στήριξη από την τελευταία νοσηλεύτρια και τον τελευταίο νοσηλευτή, μέχρι τους γιατρούς, το υπόλοιπο προσωπικό και την διοίκησή του νοσοκομείου.

Ανταποκρινόταν και ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη συνεισφοράς που απαιτείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Οργάνωσε και θα επαναλάβει μαραθώνιο για τον οβολό κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσας, έστω και ενός ευρώ το οποίο κατευθύνεται προς την προμήθεια αναλώσιμων υλικών υπέρ του νοσοκομείου με τελική κατάληξη τους νοσηλευόμενους συνανθρώπους.

Στις σημαντικότερες προσφορές των «Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου», συγκαταλέγονται, όπως και άλλοτε γνωστοποιήθηκε, ο ξενώνας για συνοδούς νοσηλευομένων. Προέρχεται από δωρεές φίλων του σωματείου και απλών πολιτών.

Το σωματείο επίσης, παρέσχε, κατά καιρούς, στο νοσοκομείο τεχνολογικό εξοπλισμό για την κάλυψη αναγκών των κλινικών του. Πρόσφερε πάντα αγάπη, δώρα και χαρά στα παιδιά της παιδιατρικής κλινικής στις μεγάλες γιορτές, όπως Χριστούγεννα και Πάσχα.

Οι «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» έγιναν συμπαραστάτες προς το δυναμικό του νοσοκομείου, ακριβώς γιατί ενστερνίσθηκαν το ρόλο τους ως συνδετικού κρίκου που γεφυρώνει την τοπική κοινωνία με το νοσηλευτικό ίδρυμα και το δυναμικό του.

Υπό την προεδρία της Γεωργίας Σταγάκη, και τη συνδρομή όλων των μελών του σωματείου, συνεχίζουν το εθελοντικό έργο και σέβονται την κάθε μέρα προσφοράς αγάπης».

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνουν ότι θα παραμείνουν αμετακίνητοι στους στόχους και οραματισμούς, όπως τους προσδιόρισαν πριν από 25 περίπου χρόνια με την ιδρυτική διακήρυξη. Και θα στηρίζουν τη δράση τους μόνο στη συμπαράσταση κοινωνικών δυνάμεων και μεμονωμένων ατόμων, εφόσον ποτέ δεν συμπεριλήφθηκαν σε λίστες κρατικών επιχορηγήσεων.

Κυρίως θα κηρύσσουν διαρκώς την ανάγκη σεβασμού προς τον εθελοντισμό από κάθε συνάνθρωπο, οποιασδήποτε ιδιότητας και οποιουδήποτε κοινωνικού χώρου.

Το μήνυμα, επομένως, της 5ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντισμού, είναι αυτονόητο:

«Συναδελφωμένοι, συστρατευθείτε και πορεύεστε στην οδό του ανθρωπισμού και εθελοντισμού, με όλη σας την καρδιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου