ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλει… κακοποίηση

κάλεσε-σε-συνέντευξη-τύπου-για-να-κατα-278693

Χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του πρώην προέδρου, ο Αγγελος Αγραφιώτης επέλεξε χθες να καλέσει σε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να καταγγείλει… την κακοποίηση ανήλικων παιδιών στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Γύρω από το ευαίσθητο ίδρυμα φιλοξενίας μικρών παιδιών και ανηλίκων στήθηκε για άλλη μια φορά πόλεμος ανακοινώσεων, αλλά και δικαστικός.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επιλέγει να μη δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες των καταγγελιών Αγραφιώτη (το ίδιο έπραξε χθες και μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας taxydromos.gr), καθώς τα όσα θλιβερά ειπώθηκαν δεν βασίστηκαν σε κανένα στοιχείο παρά μόνο στα λεγόμενα του καταγγέλλοντος. Με σεβασμό στην όποια έρευνα των αρμόδιων αρχών (εισαγγελικών, δικαστικών ή αστυνομικών), με δεδομένη τη λεπτότητα του θέματος -εφόσον πρόκειται για παιδιά τα οποία μόνο στιγματίζονται παρά βοηθιούνται με παρόμοιες ενέργειες- αναμένουμε τυχόν επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών.

Επισημαίνουμε δε, ότι ο κ. Αγραφιώτης αποτελεί τον πρώην πρόεδρο του Ορφανοτροφείου και όχι τον νυν, ώστε να βρίσκεται εντός του ιδρύματος και να έχει πλήρη γνώση των όσων συμβαίνουν. Εκτός αν μέσα σε ένα ίδρυμα φιλοξενίας παιδιών υπάρχουν «κοριοί» ατόμων, που δεν έχουν σχέση με τη λειτουργία του.

Μεταξύ όσων ισχυρίστηκε πάντως χθες ο κ. Αγραφιώτης, ήταν ότι «η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη ήδη για περιστατικό κακοποίησης και διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της διοίκησης του Ορφανοτροφείου Βόλου για τον χειρισμό της υπόθεσης».

Μήνυση κατά Αγραφιώτη

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου Κώστας Θεοδώρου, ο οποίος αποδίδει τις καταγγελίες Αγραφιώτη σε προσπάθεια συκοφάντησης του ιδρύματος.

«Λίγες μόλις ημέρες αφότου ο εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο άλλη μια καταγγελία του για το Ορφανοτροφείο, ο αδίστακτος και αμετανόητος Αγραφιώτης “ξαναχτύπησε”, λασπώνοντας και συκοφαντώντας πρόσωπα και ίδρυμα, αλλά το -χειρότερο- ισοπεδώνοντας αθώες παιδικές ψυχές, που μήνες τώρα επιμένει να χρησιμοποιεί για τα θολά προσωπικά του παιχνίδια στον χώρο της μικροπολιτικής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ήδη υποχρεώθηκε να προσφύγει στις αρμόδιες αρχές και να υποβάλει δύο μηνύσεις εναντίον του χωρίς καμία ηθική αναστολή αυτού τύπου. «Φυσικά δεν πρόκειται να μπω σε διάλογο, και μάλιστα, δημόσιο επί ανύπαρκτων “κατηγοριών”, που αποτελούν αποκυήματα βαριάς νοσηρής φαντασίας και με ένα άνθρωπο που επιδιώκει με τον ίδιο άρρωστο τρόπο λίγη δημοσιότητα.

Ο χώρος της Δικαιοσύνης είναι ο μοναδικός όπου μπορεί -και πρέπει- να λυθούν οριστικά αυτά τα θλιβερά ζητήματα» ξεκαθαρίζει.

Ανακοίνωση Αχιλλέα Μπέου

Με αφορμή τη συνέντευξη Αγραφιώτη, ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση: «Για πολλοστή φορά, με τρόπο αήθη και άκρως συκοφαντικό, ο Άγγελος Αγραφιώτης προσπαθεί να με εμπλέξει στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια του στην πολιτική, και βεβαίως για τον λόγο αυτό θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αποδείξει τα όσα ψευδή “καταγγέλλει”.

Αν και σημασία δεν έχει τι λέγεται αλλά ποιος τα λέει, εντούτοις (και επειδή η νέα αυτή εμφάνιση πλήττει κυρίως ευαίσθητες και ανυπεράσπιστες παιδικές ψυχές, και υπονομεύει ένα ολόκληρο ίδρυμα), δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ως γραφικό το συγκεκριμένο άτομο. Δυστυχώς, όμως, με τη μικροπολιτική και αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά παραπλανά και χρησιμοποιεί και τους δημοσιογράφους, που του εξασφαλίζουν μια δημοσιότητα εντελώς δυσανάλογη με τη σημασία που έχει.

Επί της ουσίας τώρα, θα μπορούσα εύκολα να εκμεταλλευτώ ένα ατυχές περιστατικό, αφού το γνώριζα, από την ώρα -πριν 15 με 20 ημέρες- που οι υπεύθυνοι του ιδρύματος, λειτουργώντας με εξαιρετική συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές (Εισαγγελία και Αστυνομία) που ήδη έχουν επιληφθεί, αλλά φυσικά δεν το έπραξα, γιατί δεν είμαι Αγραφιώτης να εκλιπαρώ για λίγη δημοσιότητα, ανεξαρτήτως του κόστους και του πόνου που σε αυτά παιδιά προκαλούνται».

Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ για το εκλεκτό τους στέλεχος, και να φροντίσουν να τον καμαρώσουμε και στο εκλογικό τους ψηφοδέλτιο…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου