ΤΟΠΙΚΑ

Στοχευμένα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας

στοχευμένα-προγράμματα-καταπολέμηση-27788

Τη δυνατότητα ενεργοποίησης νέων προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας που να «απαντούν» στις ανάγκες συγκεκριμένων περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως η Μαγνησία όπου το ποσοστό των ανέργων φθάνει στο 25,9%, εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας.

Το παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στο περιθώριο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την αξιοποίηση του κτιρίου της Βαμβακουργίας.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα υπάρχει σχεδιασμός για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και συγκεκριμένα του υψηλά ειδικευμένου δυναμικού. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα για την παραμονή τους στη χώρα και εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς. Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα είναι στοχευμένα και θα έχουν αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Την κ. Ατχιόσλου κατά την είσοδό της στο συγκρότημα Τσαλαπάτα «υποδέχθηκαν» παρατασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου που έμειναν εκτός προσωρινών πινάκων ΟΑΕΔ για τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη από το σύνολο των 127 παρατασιούχων μόνο οι 13 περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες για τις μόνιμες προσλήψεις στους δήμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου