ΤΟΠΙΚΑ

Μαίνεται η «μάχη» δήμου Βόλου – ΚΚΕ

μαίνεται-η-μάχη-δήμου-βόλου-κκε-2776

Για τη «συνδικαλιστική δίωξη» της Εύης Καρυδάκη

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ Δημοτικής Αρχής και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στον απόηχο της έγγραφης επίπληξης που δέχθηκε για «αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία της» η εργαζόμενη της Διεύθυνσης Τουρισμού και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η «συνδικαλιστική δίωξη» της εργαζόμενης σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΜΕ, προκάλεσε μάλιστα φραστικό επεισόδιο χθες το πρωί, στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και πολιτικός προϊστάμενος της κ. Καρυδάκη, Θάνος Θεοδώρου, ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που εκείνη την ώρα προχωρούσαν σε πολιτική εξόρμηση σε χώρους εργασίας του Δήμου, δέχθηκε φραστική επίθεση από συνδικαλιστές. Ο κ. Θεοδώρου, θεωρείται ότι είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη συνδικαλιστική δίωξη της εργαζόμενης.

Στον απόηχο της έντονης συζήτησης που έγινε στη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Βόλου για την έγγραφη επίπληξη της εργαζόμενης, χθες το πρωί, πολυμελή κλιμάκια της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν μεγάλη πολιτική εξόρμηση σε δεκάδες χώρους των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Η εξόρμηση οργανώθηκε ως απάντηση στη «συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της Εύης Καρυδάκη».

Τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μίλησαν με εκατοντάδες εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στο Ληξιαρχείο, στο Δημοτολόγιο, στην Πολεοδομία, στην Τεχνική Υπηρεσία, στη Συντήρηση, στη ΔΕΥΑΜΒ, στο πρώην Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας, στα ΚΕΠ και αλλού.

«Από τη μαζική διακίνηση του Ριζοσπάστη και του κουπονιού για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το κύρος του ΚΚΕ στην πλειοψηφία των εργαζομένων, η εκτίμηση που υπάρχει για τη συνεπή και αγωνιστική στάση του και στο χώρο των υπηρεσιών του Δήμου. Από τη συζήτηση βγήκε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο μπορούν να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης, που για λογαριασμό των μονοπωλίων θέλουν να βάλουν γύψο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα αν πιστέψουν στη δύναμή τους. Μπορούν να δώσουν τη μάχη, να οργανώσουν τη δυναμική – μαζική απάντησή τους στην απεργία της 27 Νοέμβρη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τ.Ο. Βόλου. Προχθές το απόγευμα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θέλησαν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρείχε στήριξη στον αντιδήμαρχο, Θάνο Θεοδώρου και προειδοποίησε ότι «την επόμενη φορά η κ. Καρυδάκη θα έχει εμένα απέναντί της». Ο Δήμαρχος έλειπε από το γραφείο του και οι συνδικαλιστές τον κατήγγειλαν ότι επιχειρεί να καταργήσει πλήρως τις συνδικαλιστικές ελευθερίες του εργατικού κινήματος.

Απάντηση Αχ. Μπέου

Από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αλλη μια κακόγουστη παράσταση από το «ΠΑΜΕ κι έρχομαι» έξω από το γραφείο του Δημάρχου και μπροστά στις κάμερες. Διαμαρτυρίες και «καταγγελίες» για ένα ραντεβού που ουδέποτε είχε προγραμματιστεί, όσο κι αν εκείνοι θα το ήθελαν.

Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει αφού ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα και σημαντικότερα θέματα που αφορούν την πόλη, από το να παρακολουθεί τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής των λεβεντόπαιδων του «ΠΑΜΕ κι έρχομαι», τα νάζια των εραστών του… συνδικαλισμού και όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τον πόνο και την αγωνία του λαού για ιδιοτελή συμφέροντα.

Ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά ότι σεβόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται για να διεκδικούν τα θεμιτά δικαιώματά τους, όμως κι εκείνοι οφείλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, από τα χρήματα των οποίων αμείβονται.

Αυτά που ορισμένοι, δήθεν συνδικαλιστές, ήξεραν, ας τα ξεχάσουν. Οι εποχές της αργομισθίας και της ανομίας πέρασαν ανεπιστρεπτί. Φυσικά και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά με αυτό το περίεργο σύστημα των «ΠΑΜΕ κι έρχομαι» και των «ΠΑΜΕ γι’ άλλα». Εχουμε πολλά να κάνουμε υπέρ της πόλης και των πολιτών και σε αυτή την προσπάθεια έχουμε πολύτιμους συμπαραστάτες τη μεγάλη πλειοψηφία των υγιώς σκεπτομένων εργαζομένων».

Σχετικά άρθρα:

Ο Σ.Σ.Θ. συμπαρίσταται στην Εύη Καρυδάκη

Αχ. Μπέος: «Αλλοθι για φυγοπονία ο συνδικαλισμός εν ώρα εργασίας»

Πολιτικές κόντρες για δίωξη εργαζόμενης ~ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ Ε. ΚΑΡΥΔΑΚΗ

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην Ε. Καρυδάκη

«Αβάσιμες οι κατηγορίες εναντίον της Εύης Καρυδάκη»

Καταγγελία ΠΑΜΕ κατά Αχιλλέα Μπέου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου