ΤΟΠΙΚΑ

Σερρών Θεολόγος από τον Βόλο: Κρατηθείτε στην πέτρα της πίστεως

σερρών-θεολόγος-από-τον-βόλο-κρατηθεί-27710

Με ιερή συγκίνηση κλήρος και ο λαός υποδέχθηκαν την περασμένη Παρασκευή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου πολυτιμότατα ιερά σεβάσματα της Εκκλησίας, τα οποία αποτελούν ευλογία και παρηγοριά σε καιρούς μεγάλης και πολλαπλής δοκιμασίας για την πατρίδα μας και τον κόσμο.

Πρόκειται για τεμάχια του Τιμίου Ξύλου του Σταυρού και Ιερών Λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου, του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτη των καρκινοπαθών αδελφών και του Νεοφανούς Μάρτυρος Ραφαήλ Μυτιλήνης. Τα ιερά σεβάσματα κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος και υποδέχθηκε επισήμως στα πρόπυλα του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και λαού. Ακολούθησε η Ακολουθία του Ακάθιστου Υμνου, χοροστατούντος του κ. Θεολόγου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη και πλήθους λαού, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μετά την απόδοση του Ακάθιστου Υμνου, τον Βολιώτη Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης προσφώνησε αδελφικώς ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την έλευση των ιερών σεβασμάτων και την παρουσία του Μητροπολίτου Σερρών ανάμεσα σε οικείους και αδελφούς, σε πρόσωπα αγαπημένα. Εξήρε το έργο του και υπογράμμισε ότι «συμβάλλει καθοριστικά και πάντοτε εποικοδομητικά και στη λειτουργία των συνοδικών πραγμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μάλιστα τούτην περίοδο ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου».

Από την πλευρά του ο κ. Θεολόγος χαρακτήρισε τα Ιερά Λείψανα «κοινό πνευματικό θησαυρό όλης της Εκκλησίας, που γίνονται αφορμή μεγίστης παρακλήσεως του λαούς μας, ιδίως σ’ αυτές τις πικρές ημέρες, κατά τις οποίες άνεμοι από πολλές κατευθύνσεις απειλούν το σκάφος της προσωπικής, κοινωνικής, εθνικής και παγκόσμιας ύπαρξης». Αναφέρθηκε, επίσης, στην ιστορία του Ακάθιστου Υμνου, ο οποίος συνετέθη σε μία κρισιμότατη στιγμή για τη ζωή του Βυζαντίου και του λαού της Κωνσταντινουπόλεως, όταν απειλούνταν από τις ορδές των Αβάρων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Η γιορτή Της αναζωογονεί μέσα μας την ελπίδα, γιατί πολλές οι δοκιμασίες, η πανδημία, τα εκφυλιστικά σημεία στην ελληνική κοινωνία, η παγκόσμια ακαταστασία και οι πόλεμοι. Τώρα είναι η ώρα να προσπέσουμε, με ανοιχτές καρδιές και με ζωντανές ελπίδες, ενώπιόν Της. Είναι Εκείνη, που μας ενισχύει, μας δίδει κουράγιο, κρατά τις αποσταμένες ελπίδες μας ζωντανές και μας διδάσκει την αληθή πίστη στον Χριστό, που είναι ο ιατρός ψυχών και σωμάτων και όχι ο δικαστής των ανθρωπίνων σφαλμάτων. Αλίμονο σ’ εκείνους που βαδίζουν σ’ αυτή τη ζωή χωρίς πίστη στον Θεό και μακάριοι εκείνοι που έχουν τη ματιά τους στον ουρανό και με τη δύναμη της πίστεως πορεύονται στη Γη… Κρατηθείτε, αδελφοί, πάνω στην πέτρα της πίστεως, υπό τη σκέπη της Παναγίας μας. Σ’ Αυτήν να καταφεύγετε, να εμπιστεύεστε τις προσευχές και τη ζωή σας».

Τα ιερά σεβάσματα παραμένουν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου έως την ερχόμενη Πέμπτη 14 Απριλίου και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εξελίσσεται πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου