ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής

πανελλήνιο-συνέδριο-πληροφορικής-276921

Στο Βόλο θα φιλοξενηθούν οι εργασίες του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Η πληροφορική στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση – Διδασκαλία και διδακτική» και θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο, Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι.

Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) και το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.) και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Παράρτημα Βόλου).

Σκοπός του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα δημόσιο βήμα ώστε να αναδειχθούν και συζητηθούν τα θέματα που αφορούν αυτές τις προκλήσεις και προοπτικές σε σχέση με τη διδασκαλία και τη διδακτική της Πληροφορικής. Ο απώτερος στόχος του είναι να ενθαρρύνει και να προωθήσει την επικοινωνία και την ανάπτυξη ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ εκπαιδευτικών της Πληροφορικής, στελεχών της εκπαίδευσης, επιστημόνων και ερευνητών και γενικότερα όλων όσων ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της Πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν 5 κεντρικές ομιλίες, 3 συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας, και να παρουσιαστούν συνολικά 112 ερευνητικές εργασίες, σύντομες ανακοινώσεις, εργαστηριακές εφαρμογές και εκπαιδευτικά σενάρια. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου