ΤΟΠΙΚΑ

Πήραν το χρυσό από το λαιμό τους

πήραν-το-χρυσό-από-το-λαιμό-τους-276804

Με περισσή θρασύτητα χτύπησαν το προηγούμενο διήμερο στη Μαγνησία ληστές και κλέφτες, σαν σεληνιασμένοι… Επιτέθηκαν στα θύματά τους, δίχως ίχνος δισταγμού, ακόμη και μπροστά στο ενδεχόμενο να συλληφθούν άμεσα, ενώ σε μία περίπτωση όταν έγιναν αντιληπτοί, αντί να το βάλουν στα πόδια έμειναν να καυγαδίζουν, προκαλώντας περίοικο να πυροβολήσει στον αέρα για να τους διώξει…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Στο Στεφανοβίκειο δύο ηλικιωμένες γυναίκες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις ληστές, ενώ έκαναν βόλτα σε συνοικιακό δρόμο της περιοχής, στο Διμήνι δράστες επιχείρησαν να «κουβαλήσουν» από επιχείρηση ειδών ζαχαροπλαστικής ακριβό εξοπλισμό και εξαφανίστηκαν μόνο όταν κάτοικος άνοιξε πυρ στον αέρα για τον εκφοβισμό τους, στο κέντρο του Βόλου ιδιοκτήτης περιπτέρου έμεινε χωρίς ένα παγωτό στο ψυγείο του, ενώ μέσα στο καταμεσήμερο χθες αλλοδαπός άρπαξε την τσάντα από γυναίκα που απολάμβανε τον καφέ της σε κατάστημα της παραλίας.

Σαν γκάγκστερ…

Σε συνοικιακή οδό του Στεφανοβικείου βάδιζαν βραδινές ώρες δύο γυναίκες, ηλικίας 70 και 63 ετών, όταν τρομοκρατημένες σταμάτησαν από ΙΧ αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε μπροστά τους. Από το όχημα κατέβηκαν τρία άτομα, τα οποία κατευθύνθηκαν απειλητικά προς την πλευρά τους και με κινήσεις – αστραπή άρπαξαν και από τις δύο γυναίκες τις χρυσές αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τους!

Επιβιβάστηκαν πάλι στο αυτοκίνητο, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν… Χθες το πρωί μετά από εκτεταμένες έρευνες, συνελήφθη σε περιοχή της Λάρισας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου, 27χρονος υπήκοος Αλβανίας για τη συμμετοχή του στη ληστεία σε βάρος των δύο γυναικών.

Οι αστυνομικοί αναζητούν άλλους δύο ομοεθνείς του, με τους οποίους διέπραξαν από κοινού τη ληστεία, ο ένας 19 ετών και ο δεύτερος αγνώστων στοιχείων.

Οι τρεις ενεργώντας από κοινού και με τη χρήση βίας έκοψαν από το λαιμό της 70χρονης μια χρυσή αλυσίδα 200 ευρώ και από το λαιμό της 63χρονης μία χρυσή αλυσίδα με μενταγιόν αξίας 150 ευρώ.

Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου.

Κλέφτες έστησαν καυγά…

Σε άλλη περίπτωση δύο άτομα, τα οποία αποπειράθηκαν να κλέψουν εταιρία ειδών ζαχαροπλαστικής, όταν έγιναν αντιληπτοί αντί να τραπούν σε φυγή επιτέθηκαν φραστικά στον ηλικιωμένο που τους έπιασε στα πράσα…

Οι δύο δράστες, 43 και 33 ετών, ημεδαποί, συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Διμήνι για απόπειρα κλοπής. Όμως μαζί τους συνελήφθη και 84χρονος, ο οποίος για να τους διώξει πυροβόλησε στον αέρα και βρέθηκε κατηγορούμενος για άσκοπους πυροβολισμούς κατά παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δύο συλληφθέντες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ηλεκτρικές συσκευές συνολικής αξίας 1.000 ευρώ από υπαίθριο χώρο εταιρίας ειδών ζαχαροπλαστικής ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού.

Τις κινήσεις τους αντιλήφθηκε 84χρονος περίοικος, ο οποίος τους κάλεσε να αφήσουν τα αντικείμενα που σκόπευαν να απομακρύνουν και να αποχωρήσουν. Ωστόσο εκείνοι του επιτέθηκαν φραστικά, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να πυροβολήσει στον αέρα δύο φορές προς εκφοβισμό με κυνηγετικό όπλο (δίκανο) που είχε στην κατοχή του.

Αδειασαν ψυγείο παγωτών

Παγωτό για δείγμα δεν άφησαν σε ψυγείο περιπτέρου σε κεντρικό δρόμο του Βόλου άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες. Ο ιδιοκτήτης ανοίγοντας χθες το πρωί το περίπτερό του βρέθηκε μπροστά σε μεγάλη οικονομική ζημιά. Η κλειδαριά από το ψυγείο παγωτών είχε παραβιαστεί και από το εσωτερικό του απουσίαζαν προϊόντα αξίας 500 ευρώ.

Αρπαξε γυναικεία τσάντα

Αμέριμνη τον καφέ της απολάμβανε χθες νωρίς το μεσημέρι σε κατάστημα στην παραλία του Βόλου, μαζί με την παρέα της, όταν αλλοδαπός πλανόδιος πωλητής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, της άρπαξε με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις την τσάντα της και το έβαλε στα πόδια.

Η αρπαγή της τσάντας προκάλεσε αναστάτωση στην παραλία και αρκετοί κινήθηκαν προς την κατεύθυνση του δράστη, σε μια προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αστυνομικοί, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την κλοπή, ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου