ΤΟΠΙΚΑ

Απευθείας ανάθεση για καύσιμα στο δήμο Βόλου

απευθείας-ανάθεση-για-καύσιμα-στο-δήμ-276671

Μείζον θέμα με την προμήθεια καυσίμων στο δήμο Βόλου. Το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση σε πρατήριο για την κάλυψη των αναγκών του σε καύσιμα. Ο διεθνής διαγωνισμός κηρύχθηκε για μία ακόμη φορά άγονος.

Εταιρείες δεν λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς για την προμήθεια με καύσιμα υπηρεσιών του δήμου Βόλου. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι επειδή η πληρωμή τους αργεί -απαιτούνται έως και μήνες για να εισπράξουν ρευστό- αποφεύγουν να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς για προμήθεια καυσίμων μεγάλης αξίας.

Στην περίπτωση του δήμου Βόλου, είχε γίνει ανοιχτός διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για πετρέλαιο κίνησης, αμόλυβδη βενζίνη και πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες του Δήμου, της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β., του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ., της Σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας και της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας και για λιπαντικά του δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, διάρκειας ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης, προϋπολογισμού 1.249.316,57€ (με το ΦΠΑ και το δικαίωμα προαίρεσης 10% για τα καύσιμα).

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος δύο εταιρείες, ωστόσο κηρύχθηκε άγονος, επειδή δεν υποβλήθηκε κανονική προσφορά για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Το θέμα παραπέμπεται με ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο για απευθείας ανάθεση με προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου