ΤΟΠΙΚΑ

Στις 12 Νοεμβρίου στους δρόμους

στις-12-νοεμβρίου-στους-δρόμους-276632

Προς 24ωρη απεργία στις 12 Νοεμβρίου οδεύουν τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι μία πρώτη απάντηση στα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την επομένη του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.

Το «σήμα» για την κινητοποίηση δίνει η ΓΣΕΕ που την ερχόμενη Δευτέρα συγκαλεί την ολομέλεια της Διοίκησης, ενώ ανάλογη απόφαση για 24ωρη απεργία αναμένεται να λάβει και το Εργατικό Κέντρο Βόλου στη συνεδρίαση που θα συγκληθεί άμεσα.

Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για πρόσθετα ισοπεδωτικά μέτρα σε βάρος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και καταγγέλλει ότι με τις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις συνεχίζεται η μακρόχρονη αδιέξοδη πολιτική, επιτείνοντας τις αρνητικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων.

«Οι θεσμοί, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα -επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- αδιαφορούν ακόμα και για τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της Ελλάδας που, τονίζοντας την κοινωνική λειτουργία του κράτους, έχουν επανειλημμένα διαπιστώσει ότι οι πολλαπλές απορρυθμιστικές παρεμβάσεις στην προστασία τόσο της εργασίας όσο και της κοινωνικής ασφάλισης και οι δραματικές επιπτώσεις τους σε ολοένα και πιο μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας, δυναμιτίζουν τη βιωσιμότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης».

Κόκκινο πανί το ασφαλιστικό

Τα συνδικάτα βρίσκονται επί ποδός για το θέμα του ασφαλιστικού. Οπως εκτιμούν τα συνδικάτα ούτε η δημιουργία ενός ταμείου είναι λύση. «Εμείς λέμε τρία ταμεία, για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές και ανισότητες. Δεν μπορεί να έχουν τους ίδιους κανόνες ο αγρότης με τον μισθωτό» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος καταγγέλλοντας τη σπουδή με την οποία η Κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει το θέμα του ασφαλιστικού.

«Μπροστά στην εργασιακή κόλαση που βιώνουμε, η επιλογή των εργαζομένων είναι μία, συνέχιση και δυνάμωμα του αγώνα. Οπισθοχώρηση, σημαίνει στην πράξη συμβιβασμός. Σημαίνει εκχώρηση των δικαιωμάτων μας και υποθήκευση του μέλλοντος των γενεών που έρχονται πίσω από μας.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος. Με οργάνωση των αντιστάσεων και με διεύρυνση της πάλης και με συσπείρωση γύρω απ’ τα Συνδικάτα τους. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει, ότι οι εργαζόμενοι αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του λαού» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΚΒ εκτιμώντας ότι στη νέα απεργία οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω από τα συνδικάτα θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου