ΤΟΠΙΚΑ

Μπουλ τεριέ άρπαξε τρεις μαθητές στη Ν. Αγχίαλο

μπουλ-τεριέ-άρπαξε-τρεις-μαθητές-στη-ν-276480

Εφιάλτης στο σχόλασμα για τρεις μαθητές του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου. Είχαν τελειώσει από τα μαθήματα του σχολείου και έβγαιναν από την κεντρική πόρτα του προαυλίου, όταν μπουλ τεριέ που ξέφυγε από διπλανή μάντρα, τους επιτέθηκε δαγκώνοντάς τα στα πόδια και στα χέρια και τραυματίζοντάς τα. Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Τα παιδιά να προσπαθούν να ξεφύγουν από τα δόντια του επιθετικού ζώου και γονείς να γλιτώσουν τα παιδιά τους.

Ο πατέρας μαθητή που φοιτά στην α’ τάξη, απειλούσε θεούς και δαίμονες αν δεν ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών που καθημερινά απειλούνται από αγέλες αδέσποτων που υπάρχουν έξω από το σχολείο. Κλήθηκε η Αστυνομία, Φιλοζωικές Οργανώσεις και ο δήμος Βόλου, προς τον οποίο ο διευθυντής του Γυμνασίου Αγχιάλου, θα απευθύνει και νέο έγγραφο για την περισυλλογή των αδέσποτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι μαθητές μόλις είχαν τελειώσει τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου. Πήραν τις σάκες τους και ετοιμάζονταν να βγουν από το προαύλιο του σχολείου, όταν στην αυλόπορτα ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μπουλ τεριέ, που είχε ξεφύγει από διπλανή μάντρα. Τα παιδιά πήγαν να αποφύγουν το σκυλί. Εκείνο, αντέδρασε και άρπαξε ένα μαθητή της α’ τάξης του Γυμνασίου από το πόδι και δεν τον άφηνε.

Ο μαθητής προσπαθούσε να ξεφύγει από τα δόντια του επιθετικού ζώου, που τον είχε γραπώσει και δεν τον άφηνε. Συμμαθητές του αντέδρασαν. Ενα αγόρι της β’ τάξης ανέβηκε στο πεζούλι, πήρε ένα κράνος και χτύπησε το σκυλί για να αφήσει το συμμαθητή του. Εκείνο γύρισε και το δάγκωσε στο χέρι, ενώ γρατζούνισε και μία ακόμη μαθήτρια που προσπαθούσε να το διώξει.

Οι τρεις μαθητές και ο επιθετικός σκύλος εγκλωβίστηκαν μέσα στο προαύλιο, όπου έτρεξαν για να ξεφύγουν από τα σαγόνια του μπουλ τεριέ. Γονιός που είχε πάει στο σχολείο για να παραλάβει το παιδί του, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη «μάχη» που έδιναν οι μαθητές με το σκύλο. Αρπαξε ένα ξύλο, χτύπησε το σκύλο στο κεφάλι και τα παιδιά πρόλαβαν να ξεφύγουν και να βγουν από ένα άνοιγμα ανάμεσα στα κάγκελα στην περίφραξη του σχολείου.

Το σκυλί έμεινε εγκλωβισμένο μέσα στο προαύλιο. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Ωστόσο στο Γυμνάσιο κλήθηκαν Αστυνομία, φιλοζωικές και ο δήμος Βόλου. Οπως διαπιστώθηκε, το σκυλί είχε ξεφύγει από διπλανή μάντρα. Ο ιδιοκτήτης που έφθασε στο σχολείο, έλεγε στους εξαγριωμένους γονείς ότι το σκυλί του είναι εμβολιασμένο, ενώ προσπαθούσε να τους πείσει ότι είναι ήρεμο και ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε επίθεση σε παιδιά.

Τα στοιχεία του ιδιοκτήτη δόθηκαν στους γονείς προκειμένου -αν θέλουν- να υποβάλλουν μηνύσεις.

Αγανάκτηση για τα αδέσποτα

Το περιστατικό που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, έκανε το ποτήρι της οργής να ξεχειλίσει για τους γονείς των μαθητών. Απειλούσαν «θεούς και δαίμονες» ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αν δεν περισυλλεχθούν τα αδέσποτα από την περιοχή.

Σύμφωνα με το διευθυντή του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, «έξω από το σχολείο υπάρχει ολόκληρη αγέλη των 4 σκυλιών».

Οπως ανέφερε, είχε απευθυνθεί πέρυσι με έγγραφο προς το δήμο Βόλου για να μαζέψει τα αδέσποτα σκυλιά, αλλά δεν υπήρξε παρέμβαση.

Μάλιστα πέρυσι, ένα αδέσποτο είχε μπει μέσα στο προαύλιο και είχε αρπάξει ένα μαθητή από το μπατζάκι του παντελονιού του.

Για να προστατευτούν οι μαθητές η διεύθυνση του σχολείου, έκανε την εξής πατέντα: τοποθέτησε σίτα στα κάγκελα της περίφραξης του σχολείου και σύστημα στην αυλόπορτα προκειμένου να κλείνει αυτόματα και να αποτρέπει την είσοδο των αδέσποτων μέσα στο σχολικό προαύλιο.

Σήμερα κιόλας, ο κ. Παπαδόπουλος θα απευθύνει και νέο έγγραφο προς το δήμο Βόλου, με το οποίο θα ζητά την άμεση περισυλλογή των αδέσποτων έξω από το χώρο του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου