ΤΟΠΙΚΑ

Καταγραφή των υποσιτισμένων μαθητών

καταγραφή-των-υποσιτισμένων-μαθητών-276329

Πρωτοβουλία για την καταγραφή των υποσιτισμένων μαθητών στα σχολεία όχι μόνο του δήμου Βόλου αλλά ευρύτερα στη Μαγνησία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά το πρόβλημα, αναλαμβάνει η αντιδήμαρχος Παιδείας, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού. Η δημοσιοποίηση του προβλήματος με τους 16 υποσιτισμένους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και η βοήθεια που ζήτησε το σχολείο από την Πολιτεία ανοίγει το δρόμο για την καταγραφή των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος και την ανάληψη δράσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα, η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Βόλου, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, πρόκειται να καλέσει σε συνάντηση τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ.κ. Θεοδώρα Μητσιάνη και Γιώργο Δοδοντσάκη, προκειμένου να ξεκινήσουν καταγραφή του προβλήματος στα σχολεία όλης της Μαγνησίας.

Οι διευθυντές εκπαίδευσης θα απευθυνθούν στους διευθυντές των κατά τόπους σχολικών μονάδων που γνωρίζουν τους μαθητές τους και μπορούν να εντοπίσουν τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν και να καταγράψουν πόσοι μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν το κολατσιό τους στο σχολείο ή υποσιτίζονται.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την έκταση του προβλήματος για να μπορέσουμε να παρέμβουμε», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Μποντού – Τοκαλή.

Η ίδια μόλις λάβει στοιχεία στα χέρια της θα έχει συνεργασία και με τους υπόλοιπους δήμους της Μαγνησίας, προκειμένου ο κάθε ένας να δράσει στα διοικητικά του όρια.

«Είτε θα ζητήσουμε συνολική λύση από την Πολιτεία, είτε θα φροντίσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μέσα από τις κοινωνικές μας δομές, είτε ενεργοποιώντας τις μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις», σημείωσε η κ. Μποντού, στον απόηχο συνάντησης που είχε με το Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Σ. Σαβελίδη και τις καθηγήτριες του σχολείου που συστήνουν την ομάδα κοινωνικής μέριμνας, κ.κ. Χαριτίνη Χατζή και Ευαγγελία Φορτούνα.

Αφορμή για την καταγραφή του προβλήματος των υποσιτισμένων μαθητών, αποτέλεσε η περίπτωση των 16 μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, για τους οποίους η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε βοήθεια από το δήμο Βόλου. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής, Σ. Σαβελίδης ζήτησε την οικονομική ενίσχυση του σχολείου με το ποσό των 3.200 ευρώ για ένα χρόνο προκειμένου να εξασφαλίσει δεκατιανό στους μαθητές που δεν έχουν να πάρουν ούτε ένα κουλούρι από το σχολικό κυλικείο.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε από την ΕΒΟΛ που στέλνει καθημερινά 16 φιάλες γάλακτος και παρέδωσε διατακτικές τω 50 ευρώ για αγορά τροφίμων από τους μαθητές, ενώ και το αθλητικό σωματείο Αρης Μελισσατίκων αποφάσισε να καλύπτει τα έξοδα των εκπαιδευτικών περιπάτων των 16 μαθητών. Παράλληλα, ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου, ανέλαβε να παρέχει καθημερινά στους μαθητές 16 σάντουιτς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου