ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταία ευκαιρία σε 355 οφειλέτες

τελευταία-ευκαιρία-σε-355-οφειλέτες-27601

Εάν δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους έως 30 Νοεμβρίου απειλούνται με κατασχέσεις και υποθήκες ακινήτων

Μία τελευταία ευκαιρία σε 355 οφειλέτες των δημοτικών ταμείων, αποφάσισε να δώσει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι οφειλέτες, που εμφανίζονται να χρωστούν από το 1994 ποσά που κυμαίνονται από 1.065 ευρώ και φθάνουν ακόμη και τις 65.000 ευρώ, θα μπορούν να υπαχθούν έως τέλος Νοεμβρίου, σε ρύθμιση των οφειλών τους, σε διαφορετική περίπτωση και προκειμένου να μην παραγραφούν τα χρέη τους, ο Δήμος θα προχωρήσει σε κατασχέσεις τραπεζικών τους λογαριασμών.

Το κυνήγι για τα χρέη από το 1994 ξεκίνησε από τις οικονομικές υπηρεσίες, στα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου να μην παραγραφούν στο τέλος του 2014 και με τη συμπλήρωση 20ετίας σημαντικά ποσά που έχουν προϋπολογιστεί στα δημοτικά ταμεία.

Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, έχουν ήδη προχωρήσει για την πρώτη «φουρνιά» οφειλετών.Οι οφειλέτες έχουν ειδοποιηθεί επανειλημμένως από τις δημοτικές υπηρεσίες για την τακτοποίηση των οφειλών τους, πλην όμως δεν φρόντισαν να προχωρήσουν ούτε καν σε ρύθμιση για τα ποσά που χρωστούν και που προέρχονται από πρόστιμα και τέλη. Ετσι για τις περιπτώσεις 120 οφειλετών που εμφανίζονται να μην έχουν ακίνητη περιουσία κινήθηκαν οι διαδικασίες κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών ενώ για επιπλέον 63 περιπτώσεις οφειλετών κινούνται διαδικασίες υποθήκης και προσημείωσης των ακινήτων τους, με στόχο να ασκηθούν πιέσεις για να περάσουν από την ταμειακή υπηρεσία.

Την πρόταση πάντως να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους 355 οφειλέτες, μήπως και μετά από σχεδόν 20 χρόνια προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των χρεών τους που αγγίζουν ακόμη και τις 65.000 ευρώ, έκανε ο επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», Πάνος Σκοτινιώτης και έγινε αποδεκτή από το Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο.

ΔΕΥΑΜΒ

Στο μεταξύ, σε ευεργετικές ρυθμίσεις προς τους καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προχωρεί η ΔΕΥΑΜΒ, με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου. Συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ρυθμίζονται σε δόσεις, μέχρι 36, αναλόγως του ποσού, ενώ οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 14.11.2014.

Οι ενδιαφερόμενοι των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αισωνίας μπορούν να παραλαμβάνουν τις σχετικές αιτήσεις στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ και στο παράρτημα Ν. Ιωνίας (πρώην Δημοτικό Κατάστημα).

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται και στα πρώην Δημοτικά Καταστήματα Νέας Αγχιάλου, Πορταριάς, Αγριάς από 9π.μ. έως 12μ.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποφασίστηκαν σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 25 του νόμου 4304/2014.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου