ΤΟΠΙΚΑ

Αγκαλιά για την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

αγκαλιά-για-την-ελεπαπ-βόλου-274675

Κάλεσμα από το τοπικό παράρτημα για ενίσχυση του προγράμματος οικονομικής υιοθεσίας

Εργο ζωής αναπτύσσει η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, «αγκαλιάζοντας» δεκάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα, με φορείς, συλλόγους και ευαισθητοποιημένους πολίτες να εκφράζουν έμπρακτα τη στήριξή τους. Παράλληλα το τοπικό παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ απευθύνει κάλεσμα στην τοπική κοινωνία, για να στηρίξει το πρόγραμμα οικονομικής υιοθεσίας.

Κάλεσμα σε όλους να «υιοθετήσουν» ένα από τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, ώστε να καλυφθεί μέρος των εξόδων τους, απευθύνει το τοπικό παράρτημα, με τη διευθύντρια Σταυρούλα Ευαγγέλου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πρόκειται για πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των θεραπευτικών προγραμμάτων των παιδιών που δεν έχουν δυνατότητα να καλύπτονται μέσω του ταμείου τους. Πρόκειται για άπορα, ανασφάλιστα παιδιά, ακόμη και παιδιά που είναι ασφαλισμένα, αλλά δεν επαρκεί το ποσό που καλύπτει ο ΕΟΠΥ».

Τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, με αναπηρία και αναπτυξιακές δυσκολίες, αντιμετωπίζουν καθημερινά μία δύσκολη πραγματικότητα. Δίνουν το δικό τους αγώνα, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και όπως τονίζει η διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου «ο οικονομικός υιοθέτης ενός γενναίου παιδιού με αναπηρία, βοηθά στην κάλυψη μέρους των θεραπειών του, για να καταφέρει να κάνει βήματα προόδου».

Στόχος είναι να μη μείνει κανένα παιδί εκτός θεραπευτικού προγράμματος, με τη διαδικασία να είναι ιδιαίτερα απλή. «Αρκεί ένα κλικ για να γίνει κάποιος οικονομικός υιοθέτης ενός παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ, διαθέτοντας μόλις 5 ευρώ το μήνα» αναφέρει η διευθύντρια του τοπικού παραρτήματος, για να προσθέσει ότι « ο πιο απλός τρόπος για να μας στηρίξει η τοπική κοινωνία, είναι η οικονομική υιοθεσία».

Η διαδικασία είναι απλή, με ένα κλικ στο www.elepep.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα «Γίνε υιοθέτης», ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει τα ατομικά του στοιχεία και το ποσό καθορίζεται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση.

Χριστουγεννιάτικη εορταγορά

Δώρα αγάπης, φτιαγμένα με αγάπη περιλαμβάνει η χριστουγεννιάτικη εορταγορά της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, η οποία διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου, Πολυμέρη με Ι. Καρτάλη.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, απευθύνει πρόσκληση στην τοπική κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι: «Στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, σας περιμένουν τα πιο όμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα και γλυκίσματα, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από τις φίλες εθελόντριες του παραρτήματός μας. Γιατί στην ΕΛΕΠΑΠ ξέρουμε πως… ό,τι φτιάχνεται με Αγάπη, δίνει Αγάπη. Επιλέγοντας τα Δώρα Αγάπης, στηρίζετε τα «Βήματα Ζωής» των Γενναίων Παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ».

Για την παρουσία του κοινού στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από Covid-19.

Πρωτοβουλία στήριξης

Κοινωνική πρωτοβουλία ανέλαβε το Ιωλκός Tennis Club με στόχο την στήριξη των παιδιών και το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου. Με περισσή ευαισθησία, οι υπεύθυνοι του Ιωλκός Tennis Club απευθύνουν κάλεσμα στους φίλους του τένις να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Συγκεκριμένα, η δράση στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12, 18 και 19 Δεκεμβρίου και όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα για μία έως μιάμιση ώρα, συμμετέχοντας με το αντίτιμο των 10 ευρώ.

Το Ιωλκός Tennis Club βρίσκεται στη διεύθυνση Αγίου Ιωάννου Προδρόμου 51 στην Ανακασιά και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 69715974133 για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου