ΤΟΠΙΚΑ

Ανώτατη διάκριση σε εκπαιδευτικούς από τον γενικό πρόξενο της Γαλλίας

ανώτατη-διάκριση-σε-εκπαιδευτικούς-α-274140

Κορυφαία διάκριση απέσπασαν η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και επίτιμη Πρόεδρος του Συνδέσμου καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Μαγνησίας Αρτεμισία Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου και η καθηγήτρια ξένων γλωσσών και Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου Μαίρη Γαβαλά – Τσακνάκη.

Το περασμένο Σάββατο 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ», οι δύο Βολιώτισσες εκπαιδευτικοί παρασημοφορήθηκαν από το Γενικό πρόξενο της Γαλλίας, Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Christophe le Rigoleur με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την προσφορά τους στη Γαλλική Γλώσσα και στον πολιτισμό.

Το παράσημο του Ιππότη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα είναι μια εθνική διάταξη της Γαλλίας για τους διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και προσωπικότητες του κόσμου του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Αρχικά ήταν μια διακόσμηση που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα προς τιμήν επιφανών μελών του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Αυτό άλλαξε στη σημερινή της μορφή στις 4 Οκτωβρίου 1955 από τον Πρόεδρο Réné Coty. Σήμερα αποτελεί ανώτατη διάκριση, η οποία απονέμεται σε προσωπικότητες διεθνούς κύρους και προσφοράς. Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στις δύο άξιες συναδέλφους.

Η κ. Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου, η οποία υπηρέτησε στα Δημόσια Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας επί 30 συνολικά έτη με την παρασημοφόρησή της τίμησε τον κλάδο των καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του νομού μας και τη Δημόσια Εκπαίδευση στο σύνολό της.

«Είναι αισιόδοξο και παρήγορο ότι υπάρχουν λειτουργοί που αξιώνονται αυτών των υψηλών διακρίσεων και εξυψώνουν την Δημόσια Εκπαίδευση. Τους αξίζει ο δημόσιος έπαινος» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του νομού Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου