ΤΟΠΙΚΑ

Αγνωστοι αναζητούσαν θησαυρό στην Επισκοπή

αγνωστοι-αναζητούσαν-θησαυρό-στην-επ-272976

Σε δράση άγνωστων λαθρονασκαφέων αποδίδεται η λακκούβα, βάθους 2 μέτρων, η οποία εντοπίστηκε σε απόσταση 50 μέτρων από την εκκλησία που βρίσκεται πάνω στο λόφο της Επισκοπής.

Αγνωστοι έσκαψαν τη λακκούβα δίπλα από το Βυζαντινό τείχος και εικάζεται ότι προφανώς αναζητούσαν κάποιο θησαυρό ή πολύτιμο αντικείμενο.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Astra, λακκούβα εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή από περιπατητή και αμέσως ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι του ναού, οι οποίοι κάλεσαν με τη σειρά τους την Αστυνομία.

Ο χρόνος δράσης των αγνώστων προσδιορίστηκε δύο μέρες πριν, καθώς το χώμα ήταν ακόμη νωπό, ενώ το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε, σύμφωνα με την αυτοψία, στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς δεν παρατηρήθηκαν σημάδια φθοράς στο ναό.

Ο ιστορικός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου λόφου Επισκοπής, ο οποίος περιβάλλεται από αρχαιολογικό χώρο, έχει τεθεί, ωστόσο, κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο αγνώστων, οι οποίοι προξένησαν βανδαλισμούς.

Συγκεκριμένα, πριν από ένα μήνα αλλά και στη διάρκεια του καλοκαιριού, καταγράφηκαν τρεις παρεμβάσεις αγνώστων, οι οποίοι προξένησαν ζημιές στο χώρο.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εφημέριος του ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Ανω Βόλου, π. Γαβριήλ Βοιτσέσκου «τη συγκεκριμένη φορά δεν παρατηρήθηκαν σημάδια παραβίασης στο ναό, αλλά ανάλογα φαινόμενα είχαν σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα και στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Ο ναός της Επισκοπής συγκαταλέγεται, σημειωτέον, στα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας, χρονολογείται στο 1680 περίπου και ο λόφος στον οποίο βρίσκεται, είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος.

Το παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο λόφο της Επισκοπής ανήκει στον ενοριακό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ανω Βόλου και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών προσκυνητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου